Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magyar országon lehet e olyan...

Magyar országon lehet e olyan nevet adni a születendő fiamnak ami a magyar név jegyzékben nincsen?

Figyelt kérdés
Xerxészt nevet szeretnék nagyon és nem tudjuk lehet e. Vagy csak ha fizetünk érte?
2014. jún. 6. 20:43
 1/7 anonim ***** válasza:
42%

Ha fizettek érte akkor sem lehet, ez nem így működik.

Csak akkor kaphat külföldi nevet, ha valamelyik szülő külföldi.

2014. jún. 6. 20:47
 2/7 anonim ***** válasza:
meg kell kérvényezni és ha engedik csak akkor lehet... ha jól tudom a Magyar Tudományos Akadémiára kell beadni a kérvényt, de nyugodtan cáfoljatok meg ha nem oda kell :)
2014. jún. 6. 20:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Miért pont Xerxész? Az egy gyűlölt király volt. Legyen inkább, hmm... miért nem Asóka? Igaz, ő se volt szent...
2014. jún. 6. 21:18
 4/7 ivilicious ***** válasza:
Uh, nekem is nagyon bejön a Xerxész név :) amúgy a sátánista egyház fejének a neve Xerxész
2014. jún. 6. 23:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Ezt a nevet szerintem engedélyezni fogják, így írva (Xerxész). Egy kérvény, 3e forint illeték és kb egy hónap várakozási idő.
2014. jún. 6. 23:22
 6/7 zabmester ***** válasza:
Kérvényezni kell, és amúgy szerintem is engedélyezni fogják. Vagy legalább is jó esélyt látok rá, ennél jóval vadabb dolgokat is engedélyeztek már, és amennyire tudom, nem ütközik az irányelveikkel.
2014. jún. 7. 20:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Miért írnák úgy? Szerinted Alekszandra, Aleksz, Kszavér, Kszénia is így írják a nevüket?
2014. jún. 8. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!