Magyar országon lehet e olyan nevet adni a születendő fiamnak ami a magyar név jegyzékben nincsen?
Figyelt kérdés
Xerxészt nevet szeretnék nagyon és nem tudjuk lehet e. Vagy csak ha fizetünk érte?2014. jún. 6. 20:43
1/7 anonim válasza:
Ha fizettek érte akkor sem lehet, ez nem így működik.
Csak akkor kaphat külföldi nevet, ha valamelyik szülő külföldi.
2/7 anonim válasza:
meg kell kérvényezni és ha engedik csak akkor lehet... ha jól tudom a Magyar Tudományos Akadémiára kell beadni a kérvényt, de nyugodtan cáfoljatok meg ha nem oda kell :)
3/7 anonim válasza:
Miért pont Xerxész? Az egy gyűlölt király volt. Legyen inkább, hmm... miért nem Asóka? Igaz, ő se volt szent...
4/7 ivilicious válasza:
Uh, nekem is nagyon bejön a Xerxész név :) amúgy a sátánista egyház fejének a neve Xerxész
5/7 anonim válasza:
Ezt a nevet szerintem engedélyezni fogják, így írva (Xerxész). Egy kérvény, 3e forint illeték és kb egy hónap várakozási idő.
6/7 zabmester válasza:
Kérvényezni kell, és amúgy szerintem is engedélyezni fogják. Vagy legalább is jó esélyt látok rá, ennél jóval vadabb dolgokat is engedélyeztek már, és amennyire tudom, nem ütközik az irányelveikkel.
7/7 anonim válasza:
Miért írnák úgy? Szerinted Alekszandra, Aleksz, Kszavér, Kszénia is így írják a nevüket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!