Mennyi idősen hagytátok/hagynátok otthon a gyereketeket míg leszaladtok a boltba? (5-10 perc)
Az én általános iskolai tanár édesanyám 6 évesen már hagyott fent engem, míg Ő boltba ment. Olyan kisgyermek is jár az osztályába jelenleg, aki hetente 2 délutánt tölt egyedül, 8 éves.
Én egyébként pszichológus vagyok, és a fejlŐdéslélektan tankönyvem szerint pl. "hagyjuk önállóan boldogulni kisiskolás gyermekünket, 6-7 éves kora után -amennyiben ebbe Ő is beleegyezik- nyugodtan bízzunk rá önálló feladatokat, engedjük el boltba, közeli baráthoz, hagyjuk egyedül, míg rövid teendŐinket intézzük házon kívül."
Furcsállottam volna, ha anyumék 12 éves koromig nem hagynak egyedül. :))
A férjem szülei pl. orvosok, Ő és az öccse már 10 éves korukban is töltötték egyedül az éjjelt, ha anyósomék ügyeltek (a nagyi 50 méterre lakott).
Hat nem 6 évesen, az erkély ajtót nyitvahagyva, mint a legutóbbi kerdezo. A gyerek nem akart egyedül maradni es ordított az erkélyéről a járókelőknek hogy fél.
10-12 nálam a korhatár.
10 év körül,de én parás vagyok.
Mekkora átmenet amúgy,40-50 éve a 6-7 évesen többsége egyedül ment suliba,de volt aki már oviba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!