Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A családi adókedvezményről...

A családi adókedvezményről jön valami visszaigazolás papír, vagy csak küldik az összeget?

Figyelt kérdés
Az adóbevallással kértük a családi adókedvezményt számlára. 19-én lett feladva, tudom hogy 30 nap az átfutási idő, de kapunk róla valamilyen papírt, hogy megkapjuk a kedvezményt vagy sem?
2014. jún. 5. 13:14
 1/8 anonim ***** válasza:
nem annyival többet kap készhez havonta az ember?
2014. jún. 5. 13:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha havi bontásban kéred, akkor igen. De mi nem haviban kértük, hanem egy összegben.
2014. jún. 5. 13:21
 3/8 anonim ***** válasza:
Tavaly, és idén a tavalyi TGYÁS alattit én is így kértem utólag (lemaradtam a 91. naptól járó és a TGYÁS havi igényléséről), nem kaptam róla papírt, egyszer csak a számlámon volt. A 30 napot viszont pontosan kivárják. :)
2014. jún. 5. 13:22
 4/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok rosszul írtam, a TGYÁS-ra járót most várom én is.
2014. jún. 5. 13:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi !
2014. jún. 5. 13:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Szívesen! :)
2014. jún. 5. 13:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha az adóbevallásodban feltüntetted a családi kedvezmény összegét, amelyre jogosult vagy, akkor azt visszautalják részedre.

Nem küldenek róla semmilyen papírt, hogy "megkapod".

A bevallásokat első körben számszakilag, logikailag ellenőrzik, nem nézik, hogy a tartalma valós-e. Tehát nem nézik, hogy tényleg jár-e vagy sem.

Ha nincs adótartozásod, akkor a visszaigényelt összeget automatikusan küldik.

Későbbiek során lehetséges az, hogy egy adatállomány összefuttatása során valami kibukik, és ellenőrizhetik az adózókat.

2014. jún. 7. 07:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi !
2014. jún. 7. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!