Külföldön élő anyukák, nektek meddig tartott útlevelet beszerezni nagykövetségen keresztül?
Figyelt kérdés
Németországban élek, és 4-5 hónapot mondtak.Ennyire lassú lenne az anyakönyvezés?2014. jún. 5. 12:15
1/6 A kérdező kommentje:
Mármint a babának.
2014. jún. 5. 12:15
2/6 anonim válasza:
Mi Bulgáriában élünk és kb 3 hónap volt, de nem lett volna ennyire sok, csak a külföldi névválasztás miatt plusszban visszaküldtek a konzulátusra még egy papírt, hogy hiánypótláként töltsük ki. Szerintem a 4 hónap sok, kb 2 alatt kész lesz. Nekem azért volt gond és lett volna sürgős az utlevél, mert addig nem kaphatott BG letelepedési számot és anélkül orvosi ellátást sem, csak magánhoz vihettem volna... a lényeg, szerintem Németországból hamarabb meglesz, mint 4 hónap, csak mondtak valamit... de, azt ajánlom miután beadtátok a papírokat egy hónap mulva kezd el őket hívogatni egy héten egyszer, hogy kész van-emár, mert nem valami szorgosak ...lehet, h már kész van, meg is érkezett csak elfelejtenek hívni...
3/6 A kérdező kommentje:
Április 14-én adtam be, azóta kétszer rájuk telefonáltam, de semmi.Én is külföldi nevet adtam, lehet, hogy nekem is küldenek olyan papírt, amit neked?
2014. jún. 5. 13:26
4/6 anonim válasza:
nálunk az Anyakönvi Hivatal utólag kért egy nyilatkozatot, kb másfél hónap után hívtak a követségről, hogy menjünk be , mert kérnek még valamit... akkor visszaküldik Mo.-ra azt a papírt ugye, és ez meghosszabította... de még így is kb 2 és fél hónap alatt meglett az egész, az utlevéllel, anyakönyvezéssel. edig Bg.-ból akkor csak heti egyszer volt diplomataposta. Németországból gondolom gyakrabban van. szerintem a 4-5 hónap sok és nem lesz ennyi. és mint írtam járj a nyakukra kedvesen :)
5/6 A kérdező kommentje:
Itt is egy hónapban egyszer szállítanak csak. Ráadásul hiába van itt(Hamburg) egy konzulátus, Berlinig kell mennem, mert itt nem készítenek útlevelet. Sajnos itt is lassú minden, pedig azt gondoltam, hogy hát Németország..huuu...aztán meg nem.pfff
2014. jún. 5. 15:04
6/6 A kérdező kommentje:
Amúgy köszönöm a válaszod.Ment a zöld kéz.
2014. jún. 5. 15:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!