Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni abban, hogy...

Tudnátok segíteni abban, hogy melyik biztosítónak van olyan terméke, ami a "szülésre fizet"?

Figyelt kérdés

Első gyerkőc születése után volt nálunk egy biztosítási cég üzletkötője, ő említette, hogy talán szülés előtti 1 évben ha megkötjük és fizetjük, fizet a szülésért, és a kórházban töltött napokért.

Nem összekeverendő ez a TB finanszírozással.

Kötött valaki ilyet? Melyik cégnél? Milyen havidíjjal?

2014. jún. 3. 15:09
 1/5 edit1979 ***** válasza:
Szia! Igen, nekem van ilyen biztosításom az Uniqua-nál. Havi 4132 Ft-ba kerül, és valóban csak akkor fizet szülés után, ha a szülés előtt több mint egy évvel kötötted meg a szerződést. Nekem sima szülésem volt és 4 napig voltam bent, 86.000 Ft-ot kaptunk. Ja és nem mellesleg, a gyermek születése után rá is érvényes a Te biztosításod. Most várjuk a második babánkat, kíváncsi vagyok, most is ilyen jól fizetnek-e. :-)
2014. jún. 3. 15:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen, de vannak kikötések, hogy előtte nem lehet semmilyen műtéted, mert akkor már rizikós vagy, s nem fizet.

Pl. Nekem volt egy epe műtétem, én már nem köthetem meg, mert félő hogy komplikáció lesz a szülés alatt, amiért császárral kell majd szülnöm, s a császárra több száz ezret fizet.

Ja ék akkor ad több száz ezret, ha havi 20.000 fizeted.

2014. jún. 3. 16:25
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Igen, van ilyen. Nekem is az Uniqa-nál van.

És van egy bizonyos idő, amíg nem fizet és ez szülésnél valóban 1 év. Tehát szülésre akkor fizet, ha a szülés a szerződéskötéstől számított 1 év múlva történik.

És azért az előző hozzászólóknál kicsit javítanék.

Kedves első!

Az, hogy neked csak négyezer párszáz forint a biztosításod, az csak neked annyi. Ugyanis nekem is ez van, így tudom, hogy nem egységes díjak vannak. A díj függ attól, hogy akire lesz ez a biztosítás, az hány éves és melyik csomagot választja. Az olcsóbbat, vagy kicsit drágábbat, vagy nagyon drágát. Nyilván minél drágább, ott több mindenre fizethet, illetve nagyobbak az összegek is, amit fizet, ha gond van. És nyilván minél idősebb valaki, annál drágább megint csak.

És kedves kettes!

Nem feltétlenül jelent a műtét kizáró okot a szerződés alól és ha nem is zárják ki a szerződéskötést, akkor sem feltétlenül fognak magasabb díjat meghatározni. Jómagam 4 műtéttel a hátam mögött kötöttem ezt a fajta szerződést és ugyanannyi a díjam, mint bárki másnak, tehát ami alapból benne volt a kalkulátorban.:)

Szóval kérdező mindenképpen érdemes körbenézned és kötnöd ilyet.

2014. jún. 3. 18:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem is Uniqa-s van! :) Én 3980,- Ft-ot fizetek, ez volt a legkisebb annak idején. Épphogy letelt az egy év mikor szültem és mivel kisebb komplikáció is volt szülésnél, hetet voltam bent, így 100-on felül kaptam. Többet, mint amit addig befizettem! 2 éve császárral született a másik gyerek, akkor 200 körül kaptam, 5 napot voltam kórházban. Én azóta sem szüntettem meg, sosem tudni alapon. Most úgy néz ki, hogy a nagyobbik gyerekemnek mandulaműtétje lesz :(, kíváncsi vagyok arra jár-e valami. De mindkét gyerekemre kiterjed 14 éves korukig, ha jól emlékszem. Én nagyon hasznosnak találom!
2014. jún. 3. 20:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves 4-es!

A gyerekeknél úgy terjed ki ez a szerződés, ha a gyerekkel kórházban vagy legalább 4 napot, akkor a kórházban töltött időre fizet neked a szerződésed szerinti napi díjat.

Tehát a gyerek műtétjére és az ő részére bent fekvési díjat vagy gyógyulási támogatást nem fizet. Ahhoz az ő részére is kéne külön szerződést kötni.

2014. jún. 4. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!