Zsófia vagy Lotti legyen?
a Lotti név alapjáraton nem tetszene, de még anno A két Lotti című mesében olyan szinten imádtam a Lotti nevű lányt, hogy azóta tetszik :)
a Zsófi nekem egyátalán nem tetszik, pedig alapjáraton szép hangzása van, de egyrészt minden második kislányt így hívnak, másrészt a "Zs" nekem ellenszenves. plusz ha majd külföldiekkel beszélget, mindenki "Szofi"-nak fogja szólítani, ami meg cigaretta.
oké, ezek az én asszociációim, de a lényeg: Lotti :)
A Lotti nem is kislányos. Lotti néni, szerintem tökjó:) Lotti néni adott nekünk virágot, nekem egy bájos öreglány jut eszembe, teljesen jó.
Vezetéknévtől is függ, nagyon sok a Zsófia, de ettől még adhatod azt is, sokan pl. Zsuzsinak nevezik a gyereküket még mindig. Nem kell ezzel törődni:)
Nekem pl. az Anna név tetszik gyerekkorom óta, és azóta sajnos minden 2. kiscsajt így neveznek, de attól még ez az álomnevem:)
27 L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!