Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Második baba vagy munka?

H.Orsolya kérdése:

Második baba vagy munka?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Ti hogy csináltátok?

Szeretnénk második babát, de nem tudjuk mikor lenne jobb. Jelenleg itthon vagyok a 2 éves kisfiammal. Nem tudom vissza menjek e dolgozni vagy jobb lenne ha most próbálkoznánk a másodikkal. Az egy kicsit bonyolítja a dolgot, hogy nem szeretnék vissza menni az eddigi munkahelyemre, tehát váltanom kell. De ha munkahelyet váltok, akkor nem szeretnék szülni min. 1-1,5 évig, nem akarok megbízhatatlannak tűnni. Ráadásul ugye az 3 hónapig elég bizonytalan, amíg próbaidő van. És ha két szék közül a pad alá esek??? Jaj nagyon nehéz megfogalmazni is, mert annyi minden van ezzel kapcsolatba a fejembe. Mindegyik mellett van jó és rossz érv.

Ti hogy voltatok a második baba előtt? Véleményetek?

2014. máj. 27. 12:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha amúgy mindenképpen szeretnétek másodikat akkor most vágj bele. Van munkahelyed és már van egy kis gyereked, ha most váltasz nehéz találni másikat ahol ilyen kicsivel felvesznek. Most kezdni majd a bölcsit nem? Jönne a bacik, sokszor lebetegszik majd, nem szeretik a munkáltatók. így jobb a régi munkahely.

Bár akkor amásodik baba után kell lépni :) de legalább addig van egy tuti.

2014. máj. 27. 12:58
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát igen a második baba után ugyan ez lesz, viszont most én is óvodába vagy iskolába szeretnék elhelyezkedni, mert idén végeztem a pedagógus asszisztens képzéssel. A munkavállalás szempontjából számít , hogy mikor végeztem el?
2014. máj. 27. 13:12
 3/9 A kérdező kommentje:
A második baba meg már "hozzá lesz szokva" a bacikhoz a nagy tesó által. NEHÉZ!!!
2014. máj. 27. 13:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minden az mellett szól, hogy most vágjatok bele a második baba projektbe. A gyerekek között 3 év lesz, ami ideális, hiszen már nem annyira kicsi az első, hogy neked nehéz legyen, és nem annyira nagy a korkülönbség, hogy ne tudjanak egymással eljátszani. Ennél több korkülönbségnél már sokszor nem értik egymást a gyerekek.

A második baba után pedig nyugodtan belevetheted magad a munkába, nem fogja beárnyékolni, hogy "szeretnék még babát, de mikor?" A munkahely szempontjából soha nincs jókor.

Én igy jártam, 2 éves elmúlt a nagyobbacska, mikor már a szabimat töltöttem...., véletlenül, védekezés mellett lettem terhes, igy 2 év 11 hónap van a gyerekek között. Most már nagyon boldog vagyok, hogy igy történt, mert a gyerekek össze fognak nőni, amennyire lehet... Ha visszamentem volna és akkor történik, sokkal kellemetlenebb lett volna...

2014. máj. 28. 07:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia, mi is így csináltuk, nem mentem vissza dolgozni, hanem 2 év korkülönbséggel vállaltuk a gyerekeket. Egyrészt kis korkülönbséget akartunk, másrészt én úgy voltam vele, hogy nem szeretném később még egyszer megszakítani a munkámat. Ha anyagilag megtehetitek, én azt javasolnám, hogy most vállaljatok még egy gyerkőcöt.
2014. jún. 3. 15:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Köszi a kérdésed, én is hasonló, majdnem ugyanebben a cipőben vagyok. Csak nekem a férjem annyira nem szeretne még másodikat... Én viszont egyre jobban hajlok felé! Nálunk még csak most lesz egy éves a baba, de két éves korában vissza kellene mennem dolgozni...
2014. jún. 3. 17:09
 7/9 A kérdező kommentje:
Az én párom szeretne, második babát, de nem tudja mikor. Én az itt hozzászólók pontján állok, de ő elég bizonytalan. Nem érti meg az én érveimet.
2014. jún. 3. 21:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen, nálunk is éppen ez a baj. Hiába mondom neki, hogy ha most visszamegyek dolgozni (új munkahelyet kellene keresnem, mert a mostani helyemen hétvégeken és ünnepnapokon is kell dolgoznom,azt pedig baba mellett nem vállalom). De ha találok egy jó helyet, utána pedig vállalunk még egy babát, akkor utána megint egy új helyet kellene keresnem. És mindketten kis korkülönbséget szerettünk volna.
2014. jún. 5. 09:45
 9/9 A kérdező kommentje:
8. Mit mond, mért nem szeretné most???
2014. jún. 5. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!