Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik név tetszik jobban?...

Melyik név tetszik jobban? Kislányomnak szeretnék választani

Figyelt kérdés

Horváth Sarolta becézve Lotti

Horváth Juliána becézve Lina

Mindenképp komolyabb nevet szeretnék.

Egyéb hasonló ötlet is jöhet.:-)

2014. máj. 25. 08:07
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:-)
2014. máj. 25. 12:23
 22/28 anonim ***** válasza:
31%

Nekem igazából egyik sem tetszik de ha nagyon választani kellene akkor Juliána.

Teljesen addig nem értettem, hogy jönnek ezek a becézések, míg le nem írtad ezt : "A Sarolta angol megfelelője a Charlotte.Becézve Lotte vagy Lotti."

Ehhez csupán csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy tudtommal Magyarországon élünk, nekem pl. soha eszembe nem jutott volna, hogy az angol megfelelője után jön ez a becézés és valószínűleg ha meghallottam volna tegyük fel az egyik ismerősömtől, hogy Saroltának hívják eredetileg a kislányát de ő Lottinak szólítja, biztos hülyének néztem volna. Ugyanis nem Charlotte-nek használnátok hanem Saroltának, aminek hivatalosan Saci a becézése.

A Juliánából viszont nem értem, még most sem, hogy jött a Lina. Abból max csak Lia vagy Liána jöhet.

Egyébként ettől a nevektől vannak sokkal komolyabbak is.

De ez csak az én véleményem. Mindenki olyan nevet ad a gyerekének amilyet akar (ezt sem értem, hogy miért ismeretlenektől kell megkérdezni, hogy melyik tetszik jobban, én inkább a férjemet vagy a rokonságot kérdezném) és úgy becézi ahogy akarja.

35 hkm

2014. máj. 25. 14:09
 23/28 anonim ***** válasza:
53%

"Legalább nem Eperkének meg Málnának meg hasonlónak akarom hívni a gyereket de nem is Hortenziának vagy Jolánnak."

Az eperke és társai tényleg borzalmas de mi bajod van mondjuk a Jolánnal? Nagymamáink körében igen elterjedt volt. Ennyi erővel én is kritizálhatnám, hogy milyen neveket válogattál össze. Az, hogy Alexandra vagy és 4-en voltatok a középiskolában egy dolog, ne gondold, hogy jó pár év múlva nem lesznek az általad említett nevek is felkapottak. Na mindegy. Ennyit erről

2014. máj. 25. 14:13
 24/28 anonim ***** válasza:
51%

Mi az, hogy hivatalos becézése? :D A kérdezőnek a Lotti tetszik nyilván, de nem akarja annak nevezni a gyerekét. Ettől még úgy szólítja, becézi, ahogy csak akarja (mondjuk ha nekem a Lotti tetszene, inkább adnék Violettát, ez a két név NEKEM nem igazán tetszik). Az, hogy valakinek nem jutna eszébe ez a becézési forma, vagy nem tudná, honnan jön, az igazából mindegy. Nem sok esetet hallottam, amikor egy embernek el kellett magyaráznia, hogyan jön pontosan a beceneve a keresztnevéből, mert számonkérték rajta. :D

Amúgy meg nem lesz komoly ember valakiből attól, mert komoly nevet kap, ügyvéd pláne nem. Viszont nekem tetszik az ötlet ettől függetlenül, mármint komoly név aranyos becézési módokkal, így bármilyen egyénisége lesz később, lesz a nevének hozzá illő formája.

2014. máj. 25. 14:35
 25/28 anonim ***** válasza:
A Jolántól én például frászt kapok, mióta megtudtam, hogy jó lányt jelent. Ennyi erővel semmivel sem jobb a Málnától. Az a nagyanyáink korában volt divat, a Málna meg most az. :)
2014. máj. 25. 14:37
 26/28 anonim ***** válasza:
82%

#22, hogy jön ide, hogy te hány hetes terhes vagy?

Vagy a terheseknek kötelező a szignózás?

2014. máj. 25. 18:54
 27/28 anonim ***** válasza:
75%
Apum egyik unokatestvére Lotti (60 év fölötti már), mindenki csak így szólítja most is. Én pár éve kérdeztem rá, hogy tulajdonképp mi is az igazi neve, ez, vagy csak valami becézése és akkor derült ki, hogy amúgy Sarolta. :) Szóval már régebben is gondolkodtak ezen a becézésen az emberek. :)
2014. máj. 25. 20:49
 28/28 anonim ***** válasza:

"A Sarolta angol megfelelője a Charlotte.Becézve Lotte vagy Lotti."

És azt várod, hogy ezt majd tudja is mindenki, akihez valaha is köze lesz a gyerekednek vagy szórólapokon fogod terjeszteni?

2014. máj. 26. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!