Miért van a túlsúlyos anyukáknak túlsúlyos gyerekük?
szerintetek mi az oka annak, hogy a túlsúlyos anyáknak a gyerekük is túlsúlyos?
genetika, látja a rossz példát, vagy nem figyelnek az étkezésre, tömik a gyereket egészségtelen cukros vackokkal?
Nem tudom. Nem is gondolkodtam rajta. Inkább azon gondolkodom, hogy az én két gyerekem ne legyen az azért, mert én az vagyok. Tévhit amit mondasz, hogy ezzel azzal tömik, ill. lehet más azt teszi, én biztos nem. Sőt folyamatosan harcot vívok a nagyszülőkkel, hogy ne adjanak csokit, sütit egyebeket. Az én gyerekem se cukros löttyöt, se egyéb cukros vackokat nem kap. Egyelőre nem túlsúlyos, izgő-mozgó ugrabugra két éves, erős fiú. Sportolni fog és remélem esélye sem lesz kialakulni. Kislányom 7 hónapos, Ő kifejezetten vékonyka.
Én túlsolyos vagyok, de anyum pl 50 kilós. Nagyszüleim voltak ilyenek, mint én. Nyilván genetikai hajlamom is van, de én is tehetek róla. Azt tudom, hogy nekem egész életemben figyelnem kellene minden egyes falatra, hogy ne hízzak ill. tartsam a súlyomat, erről viszont nem tehetek.
Na ez nem igaz azért.
A játszón egyik nap volt egy kb 130 kg-s anyuka és nagyon-nagyon vékony volt a lánya.
Na ezen pont tegnap gondolkoztam...
Azért jutott az eszembe,mert én is mindig azt látom,hogy duci anyuka mellett duci gyerekek sétálnak.Elnézést ezért,nem akarok senkit megbántani!
Nagyon szép első amit írsz,nyilván tényleg genetika is,és tök jó,hogy figyelsz erre a gyerekeknél.
De szerintem ahol ducik a gyerekek,ott nem hinném,hogy nagyon figyelnének a szülők...és igazából nem feltétlen az étel minősége számít,hanem a mennyiség is!!!Mert egy gyerek gyomra is ki tud úgy tágulni,hogy eszik egy csomót,többet annál mint amire valójában szüksége lenne,ez pedig többlet súlyhoz vezet.
Első vagyok. Ami még eszembe jutott ezzel kapcsolatban, hogy ez azért intelligencia és következetesség kérdése is a szülő részéről. Én gyerekkorom óta túlsúlyos vagyok, nem a szüleimet hibáztatom, de tény, hogy nem voltak túl következetesek az étkezésemmel kapcsolatban. Jót akartak, hát egyek csak annyit amennyit akarok és azt amit akarok.
Én a gyerekem érdekét nézem és az az érdeke, hogy ne legyen duci későbbiekben pedig túlsúlyos felnőtt. Szóval hozzáállás kérdése is ez. Az a túlsúlyos anyuka, aki mellett ballag a duci gyerek nyilván nem teljesen úgy gondolkodik, mint én.
Anyukam kb 95 kilo, a hugom 55 es hozza 174cm....
Ez nem torvenyszeru. Es en se vagyok tulsulyos csak most szultem es meg van felesleg.
igazatok van, nagyon rosszul fogalmaztam meg a kérdésemet.
konkrétan az érdekelne, hogy aki maga is túlsúlyos és a gyereke is, az miért van?
mert tényleg sok ilyet látok és nem értem, hogy ha maga is az, tudja, hogy milyen rossz, mennyi hátránya van, miért teszi ki ennek a gyerekét is akit nyilván a legjobban szeret. vagy ennyit számítana a genetika és nem lehet ellene mit tenni?
Én túlsúlyos vagyok gyerekkorom óta.
3 gyermekem van, 2 fiú és 1 lány. Ők viszont mindhárman vékonyak, és amíg én felelek értük, addig biztosan azok is maradnak.
Nem értem azokat a szülőket, akik maguk is túlsúlyosak, és nem teszenk azellen, hogy a gyerekeik is azok legyenek.
Tudom milyen, nem jó, nem szeretem, rengeteget bántottak miatta az iskolában. Nem akarom, hogy ők is azt érezzék.
Ezért egészséges(ebb) ételeket kapnak, kevesebb édességet, de első sorban mozognak.
Sokkal nehezebb lefogyni és átállni egy egészségesebb életmódra, mintha eleve azt tanulják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!