Összesen mennyi időt töltöttél otthon a gyermekvállalás miatt?
A gyermekek között visszamentél dolgozni, vagy egyben otthon maradtál?
Jó volt így?
Elég hamar táppénzre kellett mennem, mert olyan munkát végeztem, amit terhesen nem lehetett (leltározás, pakolás, létrára mászás miatt, ami napi feladat volt), szóval a kilenc hónapból nyolcat itthon voltam. Utána még majdnem kétéves koráig voltam itthon, szóval összesen pont két és fél évet. A másodikkal most próbálkozunk, de a nagyfiú már hatéves elmúlt, szóval természetesen ezeket az éveket nem itthon töltöttem :)
Ha a kicsi megszületik, úgy tervezzük, hogy gyes-re is itthon maradok, nem megyek vissza dolgozni, ha lejárt a gyed, és talán a harmadikat is bevállaljuk, akkor viszont nem lesz a középső és a legkisebb között ekkora korkülönbség, így akkor nem mennék vissza a két gyerek között dolgozni. De ez még a jövő zenéje.
4,5 éves a fiam.
A várandósság alatt 2 hónapot dolgoztam, másik hónapban töltöttem a szabadságomat. A gyerek születésétől kezdve még közel 4 évet voltam itthon vele, mert nem vettek vissza a munkahelyemre,eredetileg 2 évet maradtam volna itthon.
Nem tudom, miért kérdezted, de végül nekünk jó volt így, mert a kisfiunk tartósan beteg, és az orvosok egybehangzó véleménye szerint nagyon sokat jelentett neki az egészsége szempontjából az én itthonlétem. A családi kasszának nem tett túl jót, de túl vagyunk rajta, jóval könnyebb a gyerek gyógyszereit, az utazásokat a kontrollokra járást is fedezni, mióta újra dolgozom én is.
A fiam 2011.márciusába született, februártól nem dolgoztam és 2013.márciusába mentem vissza. És ez így jó volt, de hozzá kell tenni sokat segített a két nagymama.
A lányom 2014.februárjába született és 2013.decemberétől vagyok itthon.
2016.februárjáig leszek terveim szerint gyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!