Lehetek hivatasos anya vagy nem?
A kicsi 2hos a legnagyobb 15eves.
A kicsi 3eves koratol vagy a nagy 18eves koraig lehetek hivatasos anya.tehat nalunk ez pont ugyan akkorra esik.szoval nem lehetek.de most azt hallottam h nem kell h a kicsi elerje a 3eves kort.hogy is van ez?tudnatok segiteni?(mielott vki belemkotne harman vannak)

Ezt találtam 2014-re:
Mikor jár a főállású anyasági támogatás? A támogatást a legfiatalabb gyermek 3. életévének a betöltése után lehet igényelni.
Meddig jár a főállású anyasági támogatás? A főállású anyasági támogatás a legkisebb gyermek 8. életévének a betöltéséig folyósítható, illetve szintén a folyósítás leállítását vonja maga után, ha a legidősebb gyermek betölti a 18. életévét.
Én úgy értelmezem, hogy így nem lehetsz főállású anyuka.
Itt a link:

"A kicsi 3eves koratol vagy a nagy 18eves koraig lehetek hivatasos anya" Mindig azt kell figyelembe venni, amelyik hamarabb megtörténik. Ha a kettő közül bármelyik fennáll (és így nincs három kiskorú gyerek, tehát esetleg nem születik még egy), akkor ezt nem tudod igénybe venni. De jelenleg tulajdonképpen ez nem is nagyon mérvadó, hiszen az összeg ugyanaz, mint a gyes, csak a megnevezése más.
Szóval nem tudom, hogy értette azt valaki, akitől hallottad, hogy nem kell a kicsinek elérnie a hároméves kort, hiszen a gyes és a gyet összege ugyanannyi, semmi értelme nem lenne más néven felvenni egy ugyanolyan összegű támogatást.

Ertem,koszonom.
aki mondta ezt o az mondta h tobbet kapott.bar ez mar tobb mint 10eve volt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!