Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehetek hivatasos anya vagy nem?

Lehetek hivatasos anya vagy nem?

Figyelt kérdés

A kicsi 2hos a legnagyobb 15eves.

A kicsi 3eves koratol vagy a nagy 18eves koraig lehetek hivatasos anya.tehat nalunk ez pont ugyan akkorra esik.szoval nem lehetek.de most azt hallottam h nem kell h a kicsi elerje a 3eves kort.hogy is van ez?tudnatok segiteni?(mielott vki belemkotne harman vannak)

2014. máj. 19. 16:37
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
A kicsi harom eves korától lehet tudtommal.
2014. máj. 19. 16:42
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Ezt találtam 2014-re:

Mikor jár a főállású anyasági támogatás? A támogatást a legfiatalabb gyermek 3. életévének a betöltése után lehet igényelni.

Meddig jár a főállású anyasági támogatás? A főállású anyasági támogatás a legkisebb gyermek 8. életévének a betöltéséig folyósítható, illetve szintén a folyósítás leállítását vonja maga után, ha a legidősebb gyermek betölti a 18. életévét.

Én úgy értelmezem, hogy így nem lehetsz főállású anyuka.

Itt a link:

[link]

2014. máj. 19. 16:45
 3/8 anonim ***** válasza:
70%
Gyermeknevelési támogatásra az a személy jogosult, aki saját háztartásában 3 vagy több kiskorút nevel. A gyermeknevelési támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévének betöltésétől 8. életévének betöltéséig jár. Megszűnik a jogosultság azonban akkor is, ha a legidősebb gyermek betölti a 18. életévét. A gyermeknevelési támogatás havi összege – függetlenül a gyermekek számától - azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével, töredékhónap esetén egy naptári napra a havi összeg harmincad része jár. Az ellátás összegéből nyugdíjjárulék, illetve magánnyugdíj-pénztári tagdíj kerül levonásra.
2014. máj. 19. 16:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Mivel két segélyt úgy sem kaphatsz egyszerre, ezért mindegy is, hogy anyasági néven, vagy gyes néven kapod a kicsi három éves koráig, mivel összegben úgyis megegyeznek.
2014. máj. 19. 16:47
 5/8 A kérdező kommentje:
En is igy tudtam.nagyon szepen koszonom a valaszokat.:-)
2014. máj. 19. 16:55
 6/8 zabmester ***** válasza:

"A kicsi 3eves koratol vagy a nagy 18eves koraig lehetek hivatasos anya" Mindig azt kell figyelembe venni, amelyik hamarabb megtörténik. Ha a kettő közül bármelyik fennáll (és így nincs három kiskorú gyerek, tehát esetleg nem születik még egy), akkor ezt nem tudod igénybe venni. De jelenleg tulajdonképpen ez nem is nagyon mérvadó, hiszen az összeg ugyanaz, mint a gyes, csak a megnevezése más.

Szóval nem tudom, hogy értette azt valaki, akitől hallottad, hogy nem kell a kicsinek elérnie a hároméves kort, hiszen a gyes és a gyet összege ugyanannyi, semmi értelme nem lenne más néven felvenni egy ugyanolyan összegű támogatást.

2014. máj. 19. 17:12
 7/8 anonim ***** válasza:
3 éves korig jár a gyes. gyes-gyet összege megegyezik. miért mennél gyetre 3 éves kora előtt? :) tök mindegy minek hívjuk, ugyanannyi az összeg, szóval felesleges lenne ezzel foglalkoznod :)
2014. máj. 19. 17:48
 8/8 A kérdező kommentje:

Ertem,koszonom.

aki mondta ezt o az mondta h tobbet kapott.bar ez mar tobb mint 10eve volt....

2014. máj. 19. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!