Vettetek, vennétek mellszívót? Szükségünk van egyáltalán ilyesmikre, mint a mérleg, hidegpárásító, sterilizáló, stb?
Szia!
Mi sterilizálót nem vettünk, kifőztem az üvegeket mikor megvettem őket meg azóta is 3-4 naponta kifőzöm. Párásítót sem vettünk, de tervezzük mert központi fűtés van és száraz a levegő a babámnak. A mérleg szerintem felesleges, ne vegyél, nem kell állandóan méregetni a gyereket, mert csak ideges leszel tőle. Elég ha az első időkben hetente leviszed a védőnőhöz méretni, később oltások előtt úgyis mérik. Ha rendesen van tejed és elégedett a baba szopi után akkor biztos, hogy jól fejlődik. Mellszívót sem vettem csak mikor már hazajöttünk a kórházból és dőlt a tejem. Muszáj volt fejnem, mert a kórházban nagyon erőltették, fejnem kellett minden nap és mire hazajöttünk annyi tejem volt, hogy kézzel már nem tudtam rendesen kifejni, csak ezért vettem mellszívót, egyébként azt sem vettem volna. De nem bántam meg, sajnos hirtelen elapadt a tejem, már nem sok van és most azokat használjuk fel amit lefagyasztottam az elején. Amit szerintem érdemes talán megvenni az a légzésfigyelő. Ne tudd meg én nem bírtam aludni amikor hazajöttünk a kórházból, egész éjjel a gyerek ágya felett álltam és néztem, hogy vesz e levegőt. 1 hétig bírtam, aztán betettem magam mellé az ágyba, azóta is velem alszik.
Mellszívót vettem annak idején, de egy ilyen patikai olcsó pumpásat, és nem voltam vele megelégedve. Ha lesz mégegy babám egyszer, az első, amit megveszek, az az elektromos mellszívó lesz.
Mérleget csak béreltem, 3 hónapig volt nálunk, annyi elég is volt. Párásítónk nem volt, nem éreztem hiányát. Sterilizáló sem volt, csak egy nagy fazekat vettem, abban főztem ki a cumisüvegeket meg hasonlókat, illetve volt sterilizáló folyadék, abban fertőtlenítettem a mellszívót.
Szia!
Szerintem minden ilyesmi ráér, ha már megvan a baba, és tudod,hogy van tej, nincs tej, stb
Nekünk mérleg nem kellett, mert nagyon hízott a babám, de egy ismerős babának muszáj volt mérni az evéseit. Mérleget lehet bérelni.
Párásító szerintem felesleges.
Sterilizáló, cumisüveg felesleges, ha anyatejes-szopós a baba.
Mellszívó sem kell mindenkinek, de azt is lehet bérelni.
Tapasztalatom szerint a mellszívó egy kincs. Az elején azért kell, hogy beinduljon rendesen a tejtermelés, később pedig azért, hogy a szétdurranás előtt álló melleken könnyítsek egy kicsit.
Akkor vettük meg, amikor már megszületett a baba. Én a kórházban már pakoltam össze távozásra készen, a férjem gyorsan elugrott beszerezni. A kórháznak volt saját mellszívója, ott azt használtam.
Szia!
Szerintem egy jó mellszívóra szükség van. A következő babónál biztos hogy erre be fogok fektetni! Mérleget lehet bérelni, vagy a rendelőben mérni (bőven elég a rendellőben, otthon csak frászt kapsz tőle). A sterilizáló totál felesleges, a kifőzés hagyományos edényben, vagy puccos műanyag kütyüben szerintem csak helyrajzi kérdés. Párásítóra nem nagyon van szükségünk, mert a folyamatosan száradó ruhák gondoskodnak a megfelelő páratartalomról.
Van egy nagy hatótávolságú bébiőrünk, aminek nagy hasznát vesszük, örülök hogy megvettük. Ezen kívül ami még hasznos, az a jó minőségű digitális hőmérő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!