Milyen takarékossági számlát választottatok kisbabátoknak?
Még nem született meg a kisbabánk. Szeretnék Neki egy bankszámlát nyitni, ahova havonta utalunk egy kisebb összeget.
Ki, melyiket ajánlja? Mi a véleményetek a babakötvényről?
Én a babakötvényre egy vasat nem fizettem be.
Fundamentán gondolkodunk, de még nem néztem utána. Azt tudom, hogy 10 évre lehet max. szerződést kötni, így kivárjuk, amíg a gyerekeink 8 évesek lesznek.
Addig is van egy szép nagy lakáshitelünk, azt elég most fizetni. Ha lejár, jó nagy összeg felszabadul.
Én mindd két gyermekemnek a babakötvényt nyitottam meg. Semmi kötelezettség, ha tudok fizetek be, ha nem nem. Ha megvan mindene, s jön valami ünnep, van hogy oda utaltatok a nagyikkal.
Most lesz a keresztelője, amit kap, az oda megy a kicsinek.
A fundamentával, az a baj, fix összeget kell fizetni minden hónapban, s azt csak lakásra lehet fordítani! Na most nem biztos hoy 18 evesen tudsz neki lakást venni, s a fundamentával bele fizetni. Az életbiztosításos megtakarítással az a baj, alig kamatozik valamit, s ha mindjuk megszorúltok egy hónapban, akkor is azt be kell fizetni!
Na meg az ellamkincstár adja a legmagasabb kamatot.
Mi nem bízunk a babakötvényben a MNYP óta. Így van egy megtakarításos életbiztosításunk, emellé mi is lakástakarékot nyitunk a gyerekek 8 éves korában.
A gyerek nevére nem nyitnék bankszámlát, mert az problémás, akkor inkább a miénkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!