Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen takarékossági számlát...

Milyen takarékossági számlát választottatok kisbabátoknak?

Figyelt kérdés

Még nem született meg a kisbabánk. Szeretnék Neki egy bankszámlát nyitni, ahova havonta utalunk egy kisebb összeget.

Ki, melyiket ajánlja? Mi a véleményetek a babakötvényről?

2014. máj. 16. 14:46
 1/7 anonim ***** válasza:

Én a babakötvényre egy vasat nem fizettem be.

Fundamentán gondolkodunk, de még nem néztem utána. Azt tudom, hogy 10 évre lehet max. szerződést kötni, így kivárjuk, amíg a gyerekeink 8 évesek lesznek.

Addig is van egy szép nagy lakáshitelünk, azt elég most fizetni. Ha lejár, jó nagy összeg felszabadul.

2014. máj. 16. 15:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Én mindd két gyermekemnek a babakötvényt nyitottam meg. Semmi kötelezettség, ha tudok fizetek be, ha nem nem. Ha megvan mindene, s jön valami ünnep, van hogy oda utaltatok a nagyikkal.

Most lesz a keresztelője, amit kap, az oda megy a kicsinek.

A fundamentával, az a baj, fix összeget kell fizetni minden hónapban, s azt csak lakásra lehet fordítani! Na most nem biztos hoy 18 evesen tudsz neki lakást venni, s a fundamentával bele fizetni. Az életbiztosításos megtakarítással az a baj, alig kamatozik valamit, s ha mindjuk megszorúltok egy hónapban, akkor is azt be kell fizetni!

Na meg az ellamkincstár adja a legmagasabb kamatot.

2014. máj. 16. 15:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekünk pont az a célunk, hogy 18 éves korukra lakásuk legyen, ezért fogjuk (valószínűleg) ezt választani.
2014. máj. 16. 15:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Mi is a babakötvényt választottuk a MÁK-nál. Jó kamatozású (tudtommal messze jobb, mint bármelyik banké jelenleg), kötetlen, azaz nincs minimum és maximum összeg, ha tudsz fizetsz, ha nem, nem. Ingyenesen utalsz rá, nincs mindenféle számlavezetési díj, plusz kis többletköltségek, apró betűk... Amit beraksz, az a gyermeké és szabadon felveheti 18 éves kora után. Erre jönnek a kamatok. De nincs az, hogy befizetek 18 év alatt összesen 3 millió Ft-ot, és ilyen-olyan ürügy címén 2,3 milliót vehet fel a lányunk. Számomra ez fontos tényező.
2014. máj. 16. 15:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Én biztos hogy fundamentàt nem kötök hiába fizetem be a végén még úgy sem lesz akkora összeg hogy abból lakást tudjon venni!!Tudom hogy működik nekem is volt.( volt még x millióm màshol na úgy okés lenne) Szóval én valami mást fokok keresni a babakötvény okés még akkor is ha nem fizetek be rà akkor is kap egy összeget.Nehéz döntés lesz főleg hogy igyekeznek mindenkit lehúzni.
2014. máj. 16. 16:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi nem bízunk a babakötvényben a MNYP óta. Így van egy megtakarításos életbiztosításunk, emellé mi is lakástakarékot nyitunk a gyerekek 8 éves korában.

A gyerek nevére nem nyitnék bankszámlát, mert az problémás, akkor inkább a miénkre.

2014. máj. 16. 16:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Generalinál van egy megtakarítási számla. Pénzügyi tanácsadó ajánlotta. Havi 15.000 Ft megy rá. Apukám is ad bele, ő ezzel segít be nekünk. Amúgy nem a lányom nevén van, nem kapja meg automatikusan 18 évesen. Az én nevemen van, de ez az ő pénze, neki gyűjtöm. Majd meglátjuk, mire kell.
2014. máj. 16. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!