Egyedulallo anyukak! A gyereketek mennyi idos koraig tartott az a korszak mikor nem adtatok nagyon a kulsotokre, apoltsagotokra?
Kislanyom 14 honapos, egyedul nevelem, rosszul alszik,mellette meg egyetemre jarok levelezon... Korabban eliteltem azokat az anyakat akik lenott hajjal szoros labbal apolatlanul rohangalnak de most en vagyok ilyen,mostanaban kezdtem megint erezni a szukseget h megcsinaljam a hajam,mindig meg legyek furodve, stb. Most fejeztem be a szoptatast,lehet ezzel is osszefugg.
Mikor labaltatok ki ebbol az egeszbol,mikor volt annyi energiatok hogy megint adtatok magatokra?
Kepzeld ezt csinalom, mellette maradok es megnyugtatom, es igy is rosszul alszik.
Hihetetlen milyen rosszindulatu vagy. Nem tudom miert kell a masikat igy leszolni egy egyszeru kerdesert. Mintha en bantottalak volna, legalabb ugy csinalsz.
8-as válaszoló vagyok.
NEM nonszensz, hogy körmöt építgetek- ezt is meg lehet csinálni, ha valakinek van rá igénye és más módon nem tudja megoldani (illetve szeretem csinálni, kikapcsol és sajnálom rá nap közben az időt)
Ugyanebben a kommentben van az is, hogy vannak akik a tv elé ültetik a gyerekeiket, míg csinosítják magukat- hát ez sem én vagyok. (Olyannyira nem, hogy kétnyelvű gyermeket nevelek, naponta x órát csak angolul kommunikálunk, angolul olvasok mesét, NEM néz SOHA tévéműsort, legfeljebb rövidebb epizódokat mese dvd-ről a neki valók közül, Thomas és társai- 80%-ban angolul ezt is hétvégén délelőtt max. 20 percig- az egyéb időben játszunk, nem pedig magammal vagyok elfoglalva!)
Mint írtam ÉJSZAKA csinálom (este 21.00-től)- és azt is írtam, hogy közben azért angolul híradózok- így azért ér valami szellemi hatás (azt azért megjegyezném, hogy attól, hogy egyedülálló vagyok és tudok magamnak műkörmöt építeni, még nagyon jó anyagi helyzetben vagyok és banki szférában elemzőként dolgozom- szóval nem az a réteg vagyok, akinek a külcsín a LEGfontosabb).
Arra próbáltam utalni a saját tapasztalatomból, hogy igenis lehet egy édesanya összeszedett, ápolt, ehhez nem is feltétlenül a gyermektől kell "elvenni" az időt (mert azt munka-ovi mellett, vagy korábban az otthon ébren töltött idő alatt én is sajnáltam mindig is).
Nekem sem élnek már a nagyszülők, gyakorlatilag egyetlen közeli rokonom sem (testvérem családja a legközelebbi rokonságban, ők már nagyon régen külföldön élnek).
...sajnálom, hogy ez lehetett a hosszú hozzászólásomból leszűrni, komolyan. Jószándékkal válaszoltam és 4 év távlatából (pedig azt hiszem idővel nem lesz könnyebb munka mellett egyedül gyermeket nevelni akkor sem, ha a kicsi már ovis és van esetleg fizetős segítség mondjuk takarításban is).
Minden jót.
Utolsó előttinek: persze tudom, hogy értetted, amúgy nekem a tévézéssel sincs semmi bajom, nekem tévézik a gyerek pl angol meséket néz, mert az apja amerikai, meg én amúgy is angolos munkakörben dolgozom, plusz vannak normális mesék, úgyhogy nem az ördögtől való a tévé szerintem, bár annyira nem is köti le az enyémet, mellette simán szétpakolja a lakást. Azzal sincs bajom ha valaki éjszaka csinálja amihez kedve van, csak én annyira kimerült vagyok már olyankorra...
Utolsó: köszi. én is úgy gondolom hogy ez csak egy időszak, csak nálunk elég sokáig tartott mire össze tudtam magam szedni, csak látok ilyen anyukákat is, akik nincsenek a toppon, és kíváncsi voltam, kinél meddig tart:) Nekem is így van mikor vizsgák vannak meg zh-k, örülök hogy élek, és tudok foglalkozni a kicsivel is a tanulás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!