Ha olyan nevet szeretnék, ami még nem anyakönyvezett Mo-n, hogyan anyakönyveztessem, ha én Angliában élek? Előző kérdésem válaszadója szerint (szimpla anyakönyvezés) nem kell otthon anyakönyveztetenem, itt megcsinálják. Itt kellene elfogadtatnom?
És te Angliában nem fogod tudni anyakönyveztetni, ha mindkét szülő magyar, ugyanis Angliában csak az olyan gyerekek kapnak állampolgárságot, akiknek angol a szülője. Ha magyar áll. polgárok vagytok, a gyerek is az lesz.
Második
Szia
Nekem Belgiumban születtek a lányaim a kicsi neve szintén nem szerepelt a M.o-i nevek között.De mivel Angliába születik és ott kapja az eredeti születési anyakönyvet igy semmi gondés ha ott beirják akkor a Magyar anyakönyvezésnél semmi más dolgod nincs mint elmenni a nagykövetségre a gyerek papirjaival és ők rendezik a többit.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. A nevet nem árulhatom el, ugyanis nem szeretném, ha valaki "lenyulná", bocs, hogy így írom, bárki hozzáférhet ehhez az oldalhoz. A név nagyon különleges számunkra, párom találta ki, ezen a néven futott a cseten, és én ezen a néven ismertem meg. Eddig azt hittem, nem létezik, de alapos kutatásom során kiderült, hogy Amerikában mint családnevet használják. Egyáltalán nincs benne semmi extra hangzás, y, vagy x sincs:D Tulajdonképp, miután én felhasználtam a nevet, bárkinek tudom ajánlani, mert olyan egyszerű hangzása van, mint az Ádámnak, vagy Évának.
Majdnem 3 éve lesz, hogy kinn élek Angliában, mikor a kisbabánk megszületik, de sajnos még 2 év kellene ahhoz, hogy ők intézzék a papírokat. Azt már tudom, hogy otthon is, de akár itt is anyakönyveztethetem, mind a kettő bonyolultabb, mint a normál eset. Csak az nem világos még, ha itt el tudom intézni a papírjait, vajon el kell e fogattatnom otthon a nevet, mert én úgy tudom, hogy ha itt csináltatom a papírjait, akkor is magyar állampolgár lesz. Ha kisfiam lesz, akkor kábé augusztus második felében még visszatérek ide, és leírom Nektek a nevet, ha kíváncsiak vagytok rá:d
Még egyszer köszöm mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!