Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tetszik a Dorián név?

Hogy tetszik a Dorián név?

Figyelt kérdés
Ritka nevet szeretnénk a kisfiunknak. 3 szótagú nevet keresünk, mert rövid a vezeték név. Nekem abszolút férfias a hangzása, de most Karácsonykor megkaptuk a kritikát a családtól, hogy nem női név-e?
2009. dec. 27. 11:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

angolul jobb,h "dorien",de szerintem így is jó

csak a becézésével vannak problémák :S Dórika?? Biztos a család is ezzel a kritikával jött,nem?:D Mármint,hogy lánynevekből vannak ilyesmi nevek,hogy Dóra,Dorottya,stb..

2009. dec. 27. 12:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik, csak kicsit fura szerintem. Úgy értem, én filmben valami negatív karaktert tudnék hozzá társítani.
2009. dec. 27. 12:02
 3/12 A kérdező kommentje:
A becézésig el sem jutottak. Én a Dorcira, Dodóra gondoltam. De nekem tetszenek azok a nevek, amiket nem igazán szokás bezécni.
2009. dec. 27. 12:07
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

Nekem nem tetszik,de ez a ti szempontotokból lényegtelen.:))

Viszont tényleg készüljetek fel rá,h sokan meg fogják kérdezni,h fiú vagy lány.

Az egyik lányom Rege,ami-szerintem-abszolút lányos név,mégis rákérdeztek már párszor,h fiú vagy lánynév.

2009. dec. 27. 12:08
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt az rtl-en hallottam a hiradóban, mert az egyik tudósítót így hívják. Már akkor is tetszett!Hívjátok dodo-nak de egyben is jó!
2009. dec. 27. 12:08
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem rossz, de nekem a Dodó becézés nem tetszik. Különben nekem jobban tetszene a Dormán, de a párom hallani sem akar róla. Mi is hosszú keresztnevet kerestünk. Így lesz a kisfiúnk Sebestyén. Hadd ne mondjam, az egész család ki volt akadva rajta... De kezdik megszokni, a nagyszülők egyre többet emlegetik a nevén a picit, pedig még ki sem bújt. A párom például helyretette anyósomat, mikor felvetette, hogy nem túl szép név. Azóta belátták, hogy ha fejre állnak, akkor is mi fogjuk anyakönyveztetni :)

Hagyj nekik egy kis időt, hogy ízlelgessék a nevet. Hidd el, hamarabb megszokják, mint gondolnád!

2009. dec. 27. 12:13
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szép név, de a becézéssel lehet hogy lesznek gondjai.

Mi a Barabás nevet szerettük volna a kisfiunknak adni, de azért mondtunk le róla, mert mindenki azt kérdezte, hogy a beceneve Barbi lesz? :(

2009. dec. 27. 13:19
 8/12 anonim ***** válasza:
74%

Nekem nem igazán tetszik, de a női változata, a Dorina sem.

A becézést pedig gondold meg, a Dorcit a Dorinák használják, én legalábbis ismerek ilyen nevű és becenevű kislányt. A Dodo aranyosabb, csak elég "kacsás", és Dominikokat becéznek így.

2009. dec. 27. 14:02
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kisfiam Dorián és igazából nem becézzük sehogy. Előszőr egyáltalán nem tetszett ez a név, de ahogy egyre többet mondogattam magamba mindig jobban beleszerettem, most meg már, hogy az én drágámmal párosítom a nevet imádom. A kislányomnak és neki is probáltam olyan nevet választani amit nem igazán lehet becézni. Szerintem a Dorián úgy jó ahogy van :) Mi nem is mondtuk meg senkinek egyik gyereknél sem, hogy mi lesz a neve pont a negatív kritikák miatt. Mindig azt mondtuk majd meglepetés lesz. A lényeg, hogy nekünk tetszik.

2009. dec. 27. 22:40
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szép név.

Utolsó: A kislányodat hogy hivják? :)

2009. dec. 28. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!