Hogy tetszik a Dorián név?
angolul jobb,h "dorien",de szerintem így is jó
csak a becézésével vannak problémák :S Dórika?? Biztos a család is ezzel a kritikával jött,nem?:D Mármint,hogy lánynevekből vannak ilyesmi nevek,hogy Dóra,Dorottya,stb..
Nekem nem tetszik,de ez a ti szempontotokból lényegtelen.:))
Viszont tényleg készüljetek fel rá,h sokan meg fogják kérdezni,h fiú vagy lány.
Az egyik lányom Rege,ami-szerintem-abszolút lányos név,mégis rákérdeztek már párszor,h fiú vagy lánynév.
Nem rossz, de nekem a Dodó becézés nem tetszik. Különben nekem jobban tetszene a Dormán, de a párom hallani sem akar róla. Mi is hosszú keresztnevet kerestünk. Így lesz a kisfiúnk Sebestyén. Hadd ne mondjam, az egész család ki volt akadva rajta... De kezdik megszokni, a nagyszülők egyre többet emlegetik a nevén a picit, pedig még ki sem bújt. A párom például helyretette anyósomat, mikor felvetette, hogy nem túl szép név. Azóta belátták, hogy ha fejre állnak, akkor is mi fogjuk anyakönyveztetni :)
Hagyj nekik egy kis időt, hogy ízlelgessék a nevet. Hidd el, hamarabb megszokják, mint gondolnád!
Szerintem szép név, de a becézéssel lehet hogy lesznek gondjai.
Mi a Barabás nevet szerettük volna a kisfiunknak adni, de azért mondtunk le róla, mert mindenki azt kérdezte, hogy a beceneve Barbi lesz? :(
Nekem nem igazán tetszik, de a női változata, a Dorina sem.
A becézést pedig gondold meg, a Dorcit a Dorinák használják, én legalábbis ismerek ilyen nevű és becenevű kislányt. A Dodo aranyosabb, csak elég "kacsás", és Dominikokat becéznek így.
Szia!
Az én kisfiam Dorián és igazából nem becézzük sehogy. Előszőr egyáltalán nem tetszett ez a név, de ahogy egyre többet mondogattam magamba mindig jobban beleszerettem, most meg már, hogy az én drágámmal párosítom a nevet imádom. A kislányomnak és neki is probáltam olyan nevet választani amit nem igazán lehet becézni. Szerintem a Dorián úgy jó ahogy van :) Mi nem is mondtuk meg senkinek egyik gyereknél sem, hogy mi lesz a neve pont a negatív kritikák miatt. Mindig azt mondtuk majd meglepetés lesz. A lényeg, hogy nekünk tetszik.
Szerintem szép név.
Utolsó: A kislányodat hogy hivják? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!