Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek szivacs matracokat...

Gyerek szivacs matracokat mivel és hogyan tudom kimosni?

Figyelt kérdés
Zuhanytálcánk van, ki kellene mosnom egy 70x140-es és 90x200-as szivacsmatracot. Az rendben, hogy a huzatát gépben, de magát a matracot mivel és hogyan mossam??
2014. máj. 5. 12:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Én kádban mostam, zuhannyal, folyékony mosószerrel, úgy, hogy közben lábbal tapostam, mint a szőlőt :) Ha van mondjuk nagyszülőknél kád, akkor esetleg így, vagy kertben gyerekkádban. Gondolom, bepisilés miatt.
2014. máj. 5. 12:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Én semmiképpen nem mosnám ki otthon kádban (hogy csavarod ki? hová teszed száradni, hogy a víz is eltávozzon belőle, de bele se rothadjon, vagyis minden oldalán szellőzzön jópár napig?- ha normális minőségű és vastagságú szivacsból van, akkor nem is fog egy nap alatt kicsöpögni, kiszáradni)

Szerintem ami beválhat:

- gőztisztító gép (valami normális, nem a tv shop-os vagy hasonló kis gagyi :)- lehet egy napra bérelni is tényleg pár ezer Ft-ért

- szőnyegtisztítóba be lehet adni (nálunk még babakocsit, gyermekülést stb-t is)- ott nagynyomású mosóval, ipari szárítóval el tudnak bánni vele- Nálunk egy nagyon jó szőnyegtisztító van, itt 1.800 Ft négyzetmétere a tisztításnak (a két matracodból az egyik így 1.770 Ft-ra, a másik pedig 3.240 Ft-ra jönne ki)- lehet hogy ez jobban megérné- illetve nálunk 5-6 eFt-tól ingyen vissza is hozzák házhoz.

Esetleg érdemes a lakhelyed környékén körbenézni, hátha van ilyen lehetőség.

Ami még eszembe jutott: van ún, teflon bevonatú matrachuzat- azok elég jól elvezeti a külső felületen szétterítve a nedvességet, így a matrac gyakorlatilag nem ázik el.

2014. máj. 5. 13:10
 3/6 anonim ***** válasza:
A száratásos kérdésre a válasz: erkélyen, teraszon, udvaron. Szerintem sokkal alaposabban átmosom én jó bő vízzel, mint egy gép a tisztítóban, amelyik felgőzöli ugyan, és ettől frissebbnek tűnik, de benne marad minden... Azon kívül ez sem készül el egy nap alatt, úgyhogy átmenetileg mindenképp kell más megoldást találni a gyerek alvására.
2014. máj. 5. 13:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! A kisebbet bepisilés miatt szeretném mosni, a nagyot viszont azért, mert használt. Még a kádat is meg tudom oldani, mert anyósom a szomszédban lakik, hatalmas a sarokkád így megoldott. Csak nem tudtam, hogyan fogjak hozzá, hogy az tiszta is legyen valóban ? Gondolkodtam a kefén majd rájöttem, hogy az nem kivitelezhető, hisz szétszedi a szivacsot. Így viszont ha csak ácsingózom rajta hogyan lesz tiszta? :D Buta kérdések, tudom. A szárítással nincs gondom, mert kinti álló szárítóm van azon tudom szárítani.
2014. máj. 5. 13:18
 5/6 anonim ***** válasza:
:) nem ácsingózol, taposod :) közben folyatod rá a tiszta vizet, ami a taposástól ki-be megy a szivacsba, amíg csak habzik a mosószertől, én ennél alaposabb tisztítást nem tudtam kitalálni. Max ha belógatod a patakba és ott hagyod vagy két napig :)
2014. máj. 5. 13:31
 6/6 A kérdező kommentje:
:D Köszi ! Kihagytam, hogy 32 hetes terhes vagyok, így lehet inkább ezt a páromnak meghagyom, mint hétvégi elfoglaltság ;) :D
2014. máj. 5. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!