Hol a határ szerintetek ma?
Tudom,ez nagyon szubjektív dolog,de mégis...annyi helyre lehet vinni a gyerekeket,annyi mindent lehet nekik venni és a média gyakorlatilag azt sugallja,hogy ezeket meg is kell venni,ahhoz,hogy jó szülő legyen az ember.Itt vannak a játszóházak is,szerintem szemtelenül drága szinte mind,mégis ma már alap dolog,hogy oda "járunk" vagy legalábbis ha rossz az idő oda visszük a gyereket.
Megmondom őszintén szerintem sokan ezért is félnek a gyerekvállalástól,mert annyi a "járulékos" költség.
Tudom,hogy lehet ezeket ésszel csinálni,meg nyilván mindenki annyit költ ilyen programokra/játékokra amennyit a pénztárcája enged.
De pl van egy ismerősöm,akiknek eléggé elkényeztetett a kislányuk,anyuka nem igazán tudja kezelni és mindig mennek valahova,csak hogy legyen program,hogy ne otthon rosszalkodjon.
pedig mi még úgy nőttünk fel,hogy nem igazán voltak játszóházak,és pl mi állatkertbe is csak évente max 1x mentünk.
Mit gondoltok,ha valaki ezeket a programokat nem tudja megengedni az gond? Ha valaki mindig viszi a gyerekét ide-oda félő,hogy otthon a "snassz" környezetben már nem találja föl magát,nem?
Nagyon sok ingyenes vagy olcsó programlehetőség van, szerintem nem kell sok fantázia és pénz, hogy egy gyerek jól érezze magát és tartalmasan töltse az idejét.
Mi az állatkertet mondjuk pont imádjuk, amikor a kicsivel voltam itthon bérletünk volt és néha kivettem a nagyot az oviból 1 napra, hogy elmenjünk. Nagyon élveztük, sokat tanult a nagy (és bevallom, én is). Ettől még nagyon jól eljátszik a játszótéren vagy ugyanúgy elvan fél órát a kavicsok pakolásával, mint bármelyik másik gyerek.
Az viszont, hogy egy 2-6 éves gyerek nincs el otthon egész nap, az szerintem normális. Legalábbis a saját és baráti tapasztalatok alapján :-)
Mi is szoktunk menni játszóházba, nem mondom, hogy járunk, mert azt rendszeresre értemém, de van mikor megyünk, mindannyian élvezzük, a mi időnkbe ilyen nem volt, miért ne használhatnánk a mostani dolgokat ki? Ettől nem lesz elkényeztetve, hogy elviszem ugrálni. MOndjuk akciós napokon megyünk és szoktam a kuponos oldalakat is nézni pont azért mert drágák......
Természetesen sok más helyre is lehet menni, meg szerintem a játszóház is egy idő után unalmas, ha sűrűn jár valaki.
Szerintem nem emiatt nem vállal gyereket aki nem vállal, hanem nem érett még meg rá, ennyi, nem azért mert akkor mehet játszóházba ami nem olyan olcsó dolog.
Nem látok rosszat abba hogy az ismerősöd mindig megy valahová a gyerekkel, ha megteheti miért ne? Valószínű otthon a 4 fal között nincs fantáziája kitalálni valami játékot, így inkább kifizeti amit más talál ki. Nem hinném elkényeztetettnek ettől még, ha az is akkor nem ettől.
Igen a mi időnkbe nem volt ennyi minden, de ha ezt nézzük mi felnőttek is használjuk az új technikai vívmányokat, pl internet és milyen jó dolog tud lenni. Szóval ha én kihasználom az új dolgokat akkor a gyerekem is megkapja és nem a legközelebbi játszótérre viszem le, ami szintén modernebb amúgy mint az én időmben volt.
Tudom,hogy sok ingyen program van,mi is sokat járunk játszóra,buszozunk(helyi ingyen járat),megnézzük a vonatokat,meg megyünk ide-oda a környéken,szóval nincs ingerhiány,de pl az állatkertet nem engedhetjük meg havi szinten...
az hogy "nincs el" az nem az átlag 3-4 éves unatkozását jelenti,hanem hogy az anyja nem bír vele,mert csak hisztizik és nyafog egész nap,hiába van tömérdek játéka.
Én most kajak megmondom h 14 vagyok és tisztán emlékszem h nekem soha a büdöséletben nem volt házam és nem igen mentünk 'programokra' vagy állatkertbe. Egyáltalán nem bánom, sőt. Én semmit sem vesztettem emiatt. Neki attól még lesz gyerek szobája. Kirándulni ti is elvihetitek. Hogy ha nektek nem jó akkor majd osztálykiránduláson elmehet. Óvodákban is szerveznek már ilyet. (Legalábbis az én időmben voltak :D) Ha viszont még mindig van energia benne akkor mennyetek el gyakran sétálni. (Ezekkel közelebb lehet kerülni hozzá és hosszasabb beszélgetéseket lehet folytatni. Nem tudom h mennyi idős a tied) Nem azt mondom h tilos kényeztetni csak ott is van határ. Gondolj bele h neked milyen gyerekkorod volt. Szerintem az ilyen fajta neveltetés sokallta jobb mint amikor mindent megvesz a gyereknek. És hát ez nagyon könnyen visszatud ütni. Vannak ismerőseim akiket kiskoruk óta ismerek és látni rajtuk a h milyen egy 'klassz' gyerekkoruk volt. Hagyd önállósodni. Nem fog semmilyen kárban szenvedni.
Azok a gyerekek akik kezelhetetlenek eléggé irritálóak. Kórházban üvöltözött egy már 6 éves gyerek. Anyám párszor mondta h velünk soha nem volt gond, mindig csöndben ültünk. (Ahogy feljebb írtam magamról) Gondoltam jó lenne egy 'gyerek' szemszögéből is hallani a dolgot.
U.i.:Bocsi h tegeztelek :D
jaj ne viccelj,nem vagyok olyan öreg,29 vagyok :D
Amúgy pont ezt akartam írni,amit írtál...nem azzal van a baj,ha alkalomadtán elviszik ilyen helyekre,hanem ha ez helyettesíti a szülői nevelést,odafigyelést,kapcsolatot.Mi rengeteget kirándultunk gyerekkorunkba,telken voltunk,kertben játszottunk és én sem érzek hiányt. Viszont sokszor látom,hogy "lepasszolásból" viszik ilyen helyekre a szülők a gyerekeiket,ami viszont hosszútávon nem jó...
Egy közeli rokonoméknál mikor szétmentek, én csak hűledeztem, milyen helyekre vitték a 4 éves lányukat. Mintha egymással versenyeznének, hogy ki viszi jobb helyre a gyereket.
Mentek mozi, állatkert és heti rendszerességgel játszóház, valami miniváros de a gyerek megy síelni és falat mászni is.
Bár jó, hogyha az ember mindennel megismerteti a gyereket, de én ezt már túlzásnak tartom. Nem is a jómód a kérdés, szerintem gazdagon se vigye ennyire túlzásba az ember, a meleg, nyugodt családi hangulaton, családi programokon van a hangsúly, amit simán otthon, egy kis közös játékkal is meg lehet valósítani.
Nekem van egy barátnőm,ő kezdettől fogva minden nap vitte valahova a gyerekét,mondjuk nekik van bőven pénzük megtehette.2 évesen már egy fél napot nem tudott a gyerek otthon eltölteni,én el is határoztam,hogy nem követem el ezt a hibát.Én nem viszem játszóházba,még sose voltunk,rossznak nem tartom éppen,de 120 nm-es családi házban lakunk,udvarral,ahol van homokozó,hinta,lehet biciklizni,motorozoni,aszfalt krétázni,kutyázni.
Programnak van sok ami ingynes: játszótér valahol,hasonló korú gyerekhez,anyukájához menni vendégségbe,vagy őket megvendégelni,boltba menni,sétálni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!