Vannak itt olyan lányos anyukák, akik utálják és kerülik a habos babos rózsaszínt a Barbiet, Hercegnőket és a Hello Kittyt?
Én sem szeretem ezeket.
Én sem voltam soha ilyen , gyerekkoromban fiúkkal játszottam (csak fiúk laktak a környékünkön), soha nem volt rózsaszín habos babos ruhám sem. :)
Most vagyok terhes a második babával, ő kislány lesz. Természetesen veszek neki lányos dolgokat, de nem azokat a tipikus rózsaszín hercegnős cuccokat. Ám ha majd ő ezeket kéri, meg ilyenek, akkor megveszem.
Nem utálom és nem kerülöm direkt, de eszembe sem jutna magamtól ilyet venni neki. Így is rengeteg a rózsaszín ruhája, mert örököltük őket, és van egy HK-s harisnyája is, mert az volt a méretében a kínaiban. Kiterjedt a rokonság, biztosan fog még kapni hercegnős és hasonló ruhákat is, ha nem túl ízléstelen, rá fogom adni, de igyekszem, hogy ne ez legyen az életünk középpontjában.
Igaz, ehhez az is hozzájárul, hogy van egy bátyja, tőle is örököl egy csomó dolgot. Nem fogok pl. venni rózsaszín cuki futóbicajt, ha a nagytól megörökölt piros éppúgy megfelel a célnak. De a fiamnál sem hangsúlyozzuk a fiúsnak kikiáltott cuccokat, nálunk pl. nincs Pókember sem.
Ettől függetlenül persze mindenki azt csinál, amit akar.
Én nem leszek ilyen. (Várandós vagyok jelenleg) Az én anyám is ilyen "Barbie kerülő" volt, nem öltöztetett habos-babos rózsaszínbe, pedig én szerettem volna. Míg más kislányoknak tucatnyi barbijai voltak, én egyetlen egyszer kaptam karácsonyra. Rossz érzés volt, hogy én nem lehetek amolyan igazi lányos lány.
Nem fogom ráerőltetni a rózsaszínt, ha ő nem akarja, dehogy direkt ne vegyek neki, meg "utáljam" a Barbit meg a Hello Kittyt,(felnőtt fejjel) az nem fér bele.
hát én pont tegnap gondolkodtam ezen miközben a vércukorszint mérésen voltam és várakoztam a 2. vérvételre. jöttek mentek az emberek és csak néztem hogy egyesek, még felnőtt nők is elég rózsaszínbe tudnak öltözni :)
kisfiam lesz, sose éreztem magam lányos anyukának, anyu elég fiúsan nevelt minket, talán túlzottan is, szoknyát nem is vehettünk fel, és ennek felnőtt koromra meg van a hátránya. tehát arra a gondolatra jutottam hogy ha lesz lányom alsó ruházatot, póló, vékony h. ujjú felső, bugyi, zokni...stb leesz rózsaszín, barbies stb...de az hogy télikabátként vagy egy farmer nadrág-kabát szett legyen rajta rikító rózsaszín, vagy a csizmája nah azt nem. tehát szabok egy kis határt, de nem szeretném ha ki kéne maradnia a lányos dolgokból :)
Amíg ő nem kéri kifejezetten, addig nem lesz.
Nálam pont ellenkezőleg volt, nagyon fiús gyerek voltam, a mai napig rossz emlék a habos-babos blúz meg a rózsaszín kabát. Utáltam.
Pont emiatt nem szeretnék ilyenekben semmit sem erőltetni. Ha neki ez fog tetszeni, akkor természetesen kapni fog. De amíg nincs önálló akarata, addig mértékkel.
A rózsaszín is egy a színek közül, mivel nemsokára megszületik, biztos, hogy sok élénk színt fogok ráadni. Ebbe lesz rózsaszín is, de élénk kék, pink, zöld, sárga, stb is. Én is így öltözködöm, majd együtt leszünk papagájok. No meg egy babát le is kötnek a kontrasztos színek, hadd nézegesse őket.
De tevékenységek esetén is mind a klasszikusan fiús, mind a lányos dolgok fel lesznek kínálva neki. Ebből majd kiválogatja, hogy mi köti le ténylegesen.
Jómagam barkácsolok, amint lesz hozzá finommotoros mozgása, őt is be fogom vonni. Ha nem tetszik, akkor nem kötelező.
De a játékok is uniszexek lesznek, lesz baba, kisautó, markológép, játékkonyha. Ha fiú lenne, akkor is így tennék.
én is itt vagyok.
A lányos dolgokat szeretem, a babarózsaszínt és az átlagrózsaszínt, de a hello kitty-től meg ezektől felfordul a gyomrom. egyszerűen annyira taszító és nyávogós az a macska, hogy teljesen megutáltatta magát velem.
Bár nem vagyok híve a rózsaszínnek a csicsás ruháknak, azért a kislányomat még fogom lányosan öltöztetni és nyilván lesz rajta rózsaszín ruci is :)
32 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!