Családi adókedvezmény nem jár visszamenőleg?
Figyelt kérdés
2013. Október 9-en keztem el dolgozni 4 órába 52.500 ft bruttot kapok havonta 2 kisgyermekem van. Megkertem a a fonoktol a családi adókedvezményt de csak decembertől kezdtem el kapni havi kb. 8000 ft-ot. Egyébként minden hónapba màs összeget kapok. És decemberbe azt mondta hogy majd az adóbevallàsnál vissza kérhetem azt a 2 hónapot. Na most megcsinálta a könyvelője az adóbevallásom és 6500 ft visszatérítés jár és mikor rákérdeztem hogy ez a 2 hónap a válaszuk az volt hogy visszamenőleg már nem kérhetem azt a pénzt. Ez hogy lehet?2014. ápr. 29. 19:41
1/8 anonim válasza:
Mivel adóbevallás évente van, így ha egész évben volt munkaviszonyod akkor jan1-dec.31-ig visszakérheted.
2/8 anonim válasza:
52500Ft bruttónak szinte alig van adóalapja, persze hogy nem tudod kihasználni. Miért nem kéri az apa.
3/8 anonim válasza:
Tört hónapra nem tudom jár-e, de a november-decemberi jár. 10000.-/hó/gyerek. A főnököd lehúzott.
4/8 anonim válasza:
Jár tört hónapra is. De lehet, hogy azért nem akarja, hogy arra a két hónapra is igényeld, mert nem jelentett be dolgozni. De tényleg jobb lenne, ha az apuka is igényelné, persze, ha van apuka a képben.
5/8 anonim válasza:
Utolsó hogy a fenébe járna 20 ezer ha majdnem annyi a nettó bére összesen? Hülyeséget minek kell írni. Egyszerűen nincs annyi fizetése, hogy 20 ezer adókedvezményt ki tudjon használni.
6/8 anonim válasza:
Elcsesztem. Az én válaszomat vedd semmisnek.
7/8 anonim válasza:
8400 ft szja-t fizetne havonta, persze, hogy nem kap nettó 20 kedvezményt...
A novemberi béredre decemberben megkaptad, az októberi meg kb 6500 ft, ha 9-től dolgoztál csak, hiszen akkor nyilván a béred is kab harmadával kevesebb volt, tehát az adód is, amit levontak belőle. Azt kaptad vissza, azért ennyi csak.
8/8 anonim válasza:
A férjeddel megosztva is igénybe veheted.mi mondjuk nem havonta szoktuk kérni,hanem egy összegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!