Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt olyan hónap, amikor nem...

Volt olyan hónap, amikor nem szeretted volna, hogy szülessen a babád? Miért? Figyelembe vettétek ezt a próbálkozáskor?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 26. 21:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A miènk dec.11-èn született.Szerintem nagyon jó idöpontban.Terhesen is szerettem,mert nem volt az a nagyon nagy hasam mèg nyàron,így tudtunk kiràndulgatni.Amikor meg nagy volt màr nagyon a pocim,akkor jöttek az esös hideg tèli napok.A babàt igaz,hogy nem lehetett nagyon kivinni,az erkèlyre jàrtunk 2 hètig,de nem volt gond,mert igy meghitt volt vele az egèsz karàcsony,ö adta az otthon melegèt.Az volt mèg jó hogy pont úgy jöttek be szezonra a gyümölcsök ahogy nekem a hozzàtàplàlàs elkezdödött,igy mindig frisset kapott.ÈS tavasszal màr tudtunk kiràndulni vele,mert nem volt màr annyira csöpp.Nyàron meg màr ülhetett egy szàl pelusban. :)Nekünk pont jó volt igy. :)
2014. ápr. 27. 00:06
 12/18 anonim ***** válasza:

Hát, ha tehettem volna, az őszi, téli szezonban lettem volna terhes, de ennek csupán az az oka, hogy erősen pollenallergiás vagyok, márciustól októberig szenvedek tőle (köhögőrohamok, tüsszögés, orrfolyás, szempirosság, borzalom), gyógyszert szedek évek óta. És mivel terhesen nem lehet a gyógyszert szedni (csak sima tengervizes oldatot lehet, ami semmit sem ér, a homeopátiás szerek nálunk nem kaphatóak, azt nem próbáltam) ezért az orvos direkt azt tanácsolta, hogy időzítsük a terhességet alleregiamentes szezonra, de legalább az első 3 hónap, a kritikus időszak essen késő őszre, télre. Így mi augusztus elején kezdünk próbálkozni, de a baba csak februárban fogant, nem akart előbb jönni. Így a terhességem most pont a teljes allergiaszezonban zajlik. Pár hete már a kínok kínját élem át, és aggódok, hogy a folyamatos tüsszögéstől és a tüsszögéssel járó rángatózástól nem lesz-e baja a babámnak. Van, hogy 10-et is tüsszögök egymás után. Komolyan. és ilyenkor megréndul az egész testem, a hasam is. Az orvos meg cswak annyit mond, hogy tűrjek, semmilyen gyógyszert nem kaphatok.

Viszont mindig arra gondolok, hogy ha nem lenne ez az allergia akkor ez a legideálisabb időszak a terhességre: az émelygős, hányós időszak végére megérkezik a tavaszi zöldségek időszaka, egyre színesedik a gyümölcsök palettája is, jókat és változatosakat lehet enni, és a nagyobb pocak sem esik már a nyári kánikula idejére. A novemberi, decemberi babákat ugyan az első 2-3 hónapban nem lehet kivinni nagy sétákra, hiszen akkor van tél, de ekkor talán még nem is igénylik nagyon a kintlétet, tavasszal pedig fél évesek, amikor már mindenfelé lehet vinni őket, nagyobb utakra is, és a hozzátápláláshoz is pont jó időzítés, hiszen tavasszal, megintcsak a gazdagodó zöldség- és gyümölcsválasztéknál kezdődik a hozzátáplálás.

2014. ápr. 27. 02:05
 13/18 anonim ***** válasza:
Első gyerek nyárvégi lett és bár ruházkodásnál, szoptatásnál kényelmes volt, nagyon durván vizesedtem (plusz 20 kiló jött fel a végére, alig bírtam járni, kinyúlt a bőröm...), ezért a másodiknál reménykedtem, hogy teljesen kihagyjuk a kánikulát terhesen - sikerült :)
2014. ápr. 27. 06:19
 14/18 anonim ***** válasza:
Amikor megröntgeneztek, akkor örültem, hogy végül nem abba a hónapba jött össze. Így legalább nem kellett olvasgatni, hogy ártott-e a röntgen vagy sem, de így utána védekeztünk a menstruációig, de a vizsgálat előtt nem.
2014. ápr. 27. 08:11
 15/18 anonim ***** válasza:

Lányomat július legvégén szültem, nekem jó volt. Bár előtte még a 40 fokban leérettségiztettem az osztályomat, ez volt az egyetlen nehézség. Most is tavaszi- nyári babát tervezünk, nekem nagyon jó volt. Kánikulában besötétítettem a nappalit, magam mellé vettem egy vödör jeges vizet és tök jól elvoltam.

Télen nagyon nem szerettem volna szülni, állandóan öltöztetni szegényt melegebbnél- melegebb ruhákba. Nem tudtunk volna annyit kint lenni.

(bár az tud pozitív lenni, ha nyáron fél éves a baba, kóstoltatásos időszakban rengeteg magyar gyümölcs van)

2014. ápr. 27. 08:30
 16/18 anonim ***** válasza:

Én is a téltől irtózom. Ha nem muszáj akkor ki se mozdulok a lakàsból, annyira nem bírom a hideget. Ráadasul decemberi születésű vagyok, így tudom milyen rossz téli gyereknek lenni.

Lányomat szeptember elején szültem, tökéletesen jó volt mert még kellemes meleg volt. A mostanit júliusra várom, szerintem az is hasonlóan jó lesz :-) 30 fokban érzem jól magam ès abszolút nem vagyok izzadós, ezért ha tehetem a 3.-at is nyárra időzítem.

2014. ápr. 27. 08:43
 17/18 anonim ***** válasza:
legnagyobb nyári melegben nem szerettem volna szülni, novemberi a babám, minden szempontból tökéletes volt.
2014. ápr. 27. 11:06
 18/18 anonim ***** válasza:

Soha nem terveztük,hogy mikor jöjjön,mikor ne,mert már nagyon akartuk.Májusban született,és ez nagyon ideális volt,mert nagyon nehezen viselem a nyarat,a nagy meleget,és így pont vége volt a nyárnak mire teherbe estem,és még a nagy forróság előtt meg is szültem.Így utólag vissza gondolva ha lesz tesó igyekezni fogok hogy ő is április-május körül szülessen,mert mi télen fával fűtünk,és egy újszülöttel (akinek ráadásul még kell a meleg,nem elég a 19-20 fok) elég nehézkes lenne kivitelezni.A lányom télen már volt akkora hogy beraktam a kiságyba és arra az 5-10-15 percre már ott tudtam hagyni,mert eljátszott szépen.Persze addig is folyamatosan

néztem be az ablakon hogy jól van-e.Nyilván azért megoldanám bármi van,de nekem ideálisabb tavaszkor,nyár elején szülni.

2014. ápr. 27. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!