Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehetne elvitetni a...

Hogy lehetne elvitetni a gyámmal egy 13 éves gyereket?

Figyelt kérdés
Tudom hülyén hangzik a kérdés. De ez a gyerek veszélyes a családjára. az anyja és a mamája neveli. Drogozik, cigizik, gyógyszerezik, iszik rá alkoholt. az anyja mindent megtett vitte pchiologushoz doktorokhoz. de semmi. kitörései vannak amit kezelni kellene. Rendőrségi ügye is van neki. Az apa lelépett elég korán és semmit sem foglalkozik. Az anyját konyhakéssel megvágta és megfenyegette. Én az anyja barátja vagyok és engem is fenyegetett. rámborította az asztalt mert nem néztem szépen rá. aztán egy fejszével fenyegetőzött rám pár centire a fejemtől. egyre rosszabb ahogy nől. Mit kellene tenni? a gyám mikor fog segíteni? Majd ha valakit egől vagy megsebesít?

2014. ápr. 21. 17:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az anyja a gyámja a gyereknek. Esetleg a Gyámhivatal tud tenni valamit.
2014. ápr. 21. 17:53
 2/12 anonim válasza:
Jelentsétek fel. A kiskorúakat intézetbe viszik v. kiskorúak börtönébe. Most lépjetek. Ne akkor, amikor már nem csak fenyeget!
2014. ápr. 21. 17:54
 3/12 anonim ***** válasza:
A gyám az anyja - nem érthetö a kérdésed, hová vinné és miért?
2014. ápr. 21. 18:09
 4/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat. Hogy lehetne elvitetni Gyám hivatallal egy 13 éves gyereket?
2014. ápr. 21. 18:15
 5/12 anonim ***** válasza:
A területileg illetékes Gyermekjóléti szolgálatot keresd fel.
2014. ápr. 21. 18:18
 6/12 anonim ***** válasza:
menj be a gyerekjólétibe, mondd el a problémád, hogy sos beavatkozás kell, mert ha kimennek környezettanulmányra, onnan még sok idő, hogy történjen valami, és valósznű a gyerek nem fogja jó szemmel nézni a 'beavatkozást'. Jelezd, hogy szerinted hatósági emberrel (rendőr) kellene menni...
2014. ápr. 21. 18:34
 7/12 anonim ***** válasza:
Pszichiátria. Kérni kell az anyának beutalót és bent is fogják tartani. De mihamarabb lépni kellene. (Pszichológus vagyok)
2014. ápr. 21. 18:35
 8/12 A kérdező kommentje:
Sajnos ezeken már túl vannak. Amikor bent tartják egy ideig akkor minden ok minden jó. mondja az orvosoknak, hogy hiányzik a családja. és 2 hét után szabadon engedik.Szegeden is volt már. Az anyja teljesen kétségbe van esve. Én nem bánthatom nem vagyok a hivatalos gyámja. meg amúgy sem hiszen az nem megoldás.Csak elég rossz hogy valakinek a gyerekét mindig megveri majd az anyjának a boltba szólnak hogy mi is történt.
2014. ápr. 21. 19:18
 9/12 anonim ***** válasza:
bemész a kerületi tegyeszbe (nezz utána a neten), és elmondod hogy mi a helyzet. kérvényezni kell az átmeneti elhelyezését. Anyám is igy mondott le a gyámsàgomrol miután 20 szor visszavittek szökésböl, és agresszív voltam otthon.elhelyezik vagy gyermekotthonban vagy családoknál(ez utóbbi függ a viselkedésétöl is). 2 hetente hétvégére haza megy de ez sem kötelező.
2014. ápr. 21. 20:53
 10/12 Scrat válasza:
Fiú v. lány?
2014. ápr. 22. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!