Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tehetném jóvá az...

Hogyan tehetném jóvá az elmúlt 3 hónapban történteket?

Figyelt kérdés
Borzalmasan bánt a lelkiismeret, mert nem voltam jó anyja a kislányomnak... Szülés utáni depresszióm volt, ingerlékeny voltam, türelmetlen, nagyon csúnya és rossz dolgokat mondtam neki, nem akartam, hogy velem legyen... Gyűlöltem, hogy fel kell kelni hozzá, hogy kialvatlan vagyok... Sőt, egy időben őt is utáltam. Szörnyű még leírni is, hát még érezni. Pedig egy tüneményes kislány, gyönyörű kék szemei vannak, ő adta meg a természetes szülés élményét, ami életem egyik legjobb pillanata volt. Nem szenvedtem a szüléssel, gyors és könnyű volt. Különbséget tettem a 2 lányom között, holott megfogadtam, hogy soha nem fogok. A nagyot imádtam, de a kicsit... Nagyon rosszul érzem magam emiatt.
2014. ápr. 17. 11:02
 1/6 cavalli ***** válasza:
Szerintem semmi okod a bűntudatra,mert a szülés utáni depresszióról nem tehetsz, az jön. Úgy tudod "jóvá" tenni, hogy jó anyukája leszel és szeretni fogod. A múlt elmúlt, túl vagy rajta.
2014. ápr. 17. 11:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Vigasztaljon az a tudat, hogy egy gyermeknek 3-4 éves koráig te vagy a mindene, bármit csinálsz.

Utána már, ha úgy közeledsz hozzá, hogy lesz@rod, akkor ő is lefog.

Ő olyan pici még most, hogy csak arra vágyik, hogy veled lehessen. Nem kell jóvátenned, mert ő még nem tudja, hogy mi miért történik. Szó szerint a pillanatoknak él.

Gondolom megfigyelted már, hogyha hangosan rákiabáltál, ő pár perccel később csak mosolygott rád.

Szeresd és dédelgesd. Semmit nem rontottál még el! Csak most már figyelj oda magadra.. inkább számolj el 10-ig vagy üsd a falat.

Nekem pl. a páros lábbal ugrálás jött be. Ne kérdezd miért ..

2014. ápr. 17. 11:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy ezeken át kellett menned!

Remélem, hogy már túl vagy ezeken a megpróbáltatásokon és ezentúl "felhőtlenül" tudod őt szeretni. Megérdemli ő is, akárcsak a nagyobb.

Ne törődj a múlttal, csak a jövőre összpontosíts, adj meg neki is mindent, amit csak tudsz, főleg szeretetet!

Vond be a nagyot is a babaápolásba, ha van hozzá kedve és hidd el, hogy minden teljesen jóra fordul!

Ne legyen bűntudatod, az úgysem segít! (néha én is totál kikészültem amikor picik voltak, nekem is volt lelkiismeret furdalásom, de szerencsére szépen fejlődnek, elmúltak a kezdeti nehézségek - igaz helyettük most kiskamaszodnak..., DE! egészséges és - szerintem - boldog gyerkőcök mindketten).

Sok boldogságot kívánok neked!

2014. ápr. 17. 11:22
 4/6 anonim ***** válasza:
2014. ápr. 17. 14:34
 5/6 anonim ***** válasza:

A depresszióról nem tehetsz!

Próbálj minél többet tenni ezentúl a kötődésért. Gondolok itt: hordozás (ha van rá ingerenciád), sok-sok bőrkontaktus, beszélj hozzá sokat, simike, stb. :)

És ne ostorozd magad, mert azt nagyon megérzik, ha valami nem kerek a lelkedben!

2014. ápr. 17. 15:19
 6/6 anonim ***** válasza:

akkor most 3 hónapos a kisebbik lányod? Én ugyanebben a helyzetben vagyok. Én féltem kinyílni a kisebbik lányomnak, annyira imádtam a nagyot. Még most is van bennem gát, és ezért nagyon haragszom magamra. Szeretem a kisebbiket, de a nagyobbat valahogy másképp. A picit babásan imádom, puszilgatom. Szóval nem is szeretem kevésbé a kisebbiket, csak másképp, babásabban. :)

De ez elején én is így voltam mint te. Néha haragudtam másnap reggel, hogy éjszaka felsírt. Szörnyű volt. Most már nincs bennem. De még lazulnom kell.

2014. ápr. 17. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!