Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem hajlandó elfogadni a...

Lynana87 kérdése:

Nem hajlandó elfogadni a cumisüveget a 7 hetes fiam, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szopás előtt szeretnék pár korty teát itatni a babámmal, mert (mecsek tea) mert nagyon nehezen büfizik. Illetve amikor nincs szopi idő akkor egy kis folyadékpótlásnak. De nem hajlandó inni a cumisüvegből, ha közelítem hozzá torka szakadtából ordít.Segítsetek kérlek hogyan tudnám elfogadtatni vele.

2014. ápr. 7. 10:52
 1/7 anonim ***** válasza:

A teát próbálhatod adni neki kiskanállal, az enyém úgy elfogadta, illetve lehet kapni pici gyógyszeradagoló poharat, abból is meg tudod itatni. Amúgy míg ilyen pici volt az én fiam sem akart inni, de mivel folyamatosan szoptattam lehet, hogy nem is volt szomjas.

Hajfájásra, büfi/pukiproblémákra pedig (szerintem) inkább Infacolt használj, én is ódzkodtam tőle, de az maga volt a megváltás.

2014. ápr. 7. 11:10
 2/7 anonim ***** válasza:
84%
Szoptatsz...bőven elég neki a tej!! Azért nem 50 fokos hőség van,vagy tápos hogy más folyadékkal is itatni kelljen!Én mindig a vizet és nem a teát részesítettem előnybe (később nem is fintorgott egyik gyerekem se a vízre).Amúgy ha a pocija fáj teán kívül vannak más dolgok. Most az a bajod,hogy nem iszik cumisüvegből...később meg az lesz a bajod,hogy rájön mennyivel is könnyebb neki abból és majd nem fog kelleni a cici és akkor meg az lesz a bajod.
2014. ápr. 7. 11:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Tok felesleges teaztatni egy anyatejes szoptatott babat, a tej tokeletesen eleg. A bufire vannak mas modok is.
2014. ápr. 7. 11:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A babákat igény szerint etetjük! (elvégre mi sem szeretjük ha éhesek vagyunk és még egy óráig vagy kettőig nem ehetünk!)

Ha az anyatejes baba szomjas,ciciből kínáljuk.

Nincs szükség külön folyadék pótlásra!

A nehezen büfiző babáknál meg lehet próbálni,hogy később próbáljuk büfiztetni,vagy más pózban próbáljuk! De a neten találsz hasznos dolgokat erről!

Ha minden képen itatnád külön,akkor a cumisüveg helyett még jobb,ha pohárból próbálod itatni- ezzel nem szoktatod hozzá a cumisüveghez,amiről leszoktatni egy-némely gyereket nagyon nehéz! és a szoptatásnak sem tesz jót!

Üdv: nagycsaládos

2014. ápr. 7. 12:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen pici korban még nem kell neki semmi más az anyatejen kívül. A tea nem fogja megoldani a büfi-gondot,erre vannak speciális szerek,pl.espumisan cseppek. Egyébként én ahogy elkezdtem a hozzátáplálást,úgy kezdtem szoktatni a vízhez a fiamat (cumisüvegből kapta) és ez nem vette el a kedvét a szopitól,mert 1 éves koráig cicizett :) nyáron adhatsz már neki vizet szerintem,ha nem kell a cumisüvegből neki,akkor kanállal. Most viszont még tényleg felesleges,ráadásul lehet,hogy a teától fájna a pocakja.
2014. ápr. 7. 12:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Okos baba :)

Semmi szükség se teára, se cumisüvegre!

Van egyébként babaitató ("svéd") pohár, próbálkozhatsz fecskendővel, kiskanállal is.

Büfihez pedig fektesd az alkarodra vagy egy összehajtott szopipárnára hasra és simizd a hátát.

2014. ápr. 7. 14:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam sem fogadta el sosem, én lefejt tejet szerettem volna neki adni, hogy míg a nővérével vagyok külön programon, anyukám, vagy a férjem meg tudja etetni. De ő még ezt sem fogadta el cumisüvegből, teát, vizet meg sem próbáltam neki adni. Fél évesen kezdtem hozzátáplálni, akkortól kezdte elfogadni a vizet itatópohárból (márciusi, születésű, egész nyáron elég volt neki az igény szerinti szopi). Ő sem büfizett egykönnyne, de a pocakja nem fájt, így engem ez nem zavart.
2014. ápr. 7. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!