Hordozókendő vagy kenguru? Nektek melyik vált be?
ha 'istenneadj' be is válna valakinek a kenguru,soha ne használja!
újszülött kortól minimum 4 hós korig csak és kizárólag kendő,utána válthatsz mei-taira,majd ha állni,járni tud,csatosra,ha nagyon szeretnél. de minél inkább formázott egy hordozó,annál kevésbé jó.
Most jó eséllyel írok egy nulla százalékban "hasznos" választ, de nekünk bevált a kenguru. De azért azt nem szabadna elfelejteni, hogy kenguru és kenguru között is van különbség, attól, hogy egy eszközt így neveznek, még nem biztos, hogy ártalmas a babára nézve. Az a fajta, ami nekünk volt, abban nem csüngött a gyerek, hanem megfelelően tartotta, a lábai is helyes pózban voltak benne. Mondjuk az is igaz, hogy nem egy kétfilléres vacak volt, de erre nem sajnáltam pénzt kiadni.
Próbáltuk a kendőt is, de én attól mindig is féltem kicsit, hogy mi van, ha nem jól kötöm meg, és menet közben kipottyan belőle a gyerek. Plusz, mivel van egy kis gerincferdülésem, az sem volt mindegy, hogy rajtam hogyan oszlik el a súly. Kendőzéskor öt perc után hasogatott a hátam, a kengurunál ilyen gond nem volt. De mondom, nem egy olcsóbb, béna fajta volt. Egy sima, alap kenguru szintén gondot okozott volna valószínűleg.
kedves zabmester! nagyon nagy a valószínűsége,h. nem jól kötötted meg azt a kendőt! minél közelebb van a testedhez a baba súlya, annál kevésbé terheli meg a gerincedet,mivel közelebb van a súlypontotok egymáshoz,így nem kell ellent tartani a gyerek súlyának.
kíváncsi lennék a ti kengurutokra. be tudnád linkelni?
egyébként az általam ismert kenguruk esetében a gyermek lóg a hordozó személyen,alul bugyi formájú, így sem a hordozónak sem a hordozottnak nem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!