Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hordozókendő vagy kenguru?...

Hordozókendő vagy kenguru? Nektek melyik vált be?

Figyelt kérdés
2014. márc. 29. 16:32
 1/9 A kérdező kommentje:
Vagy esetleg mei tai?
2014. márc. 29. 16:34
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

ha 'istenneadj' be is válna valakinek a kenguru,soha ne használja!

újszülött kortól minimum 4 hós korig csak és kizárólag kendő,utána válthatsz mei-taira,majd ha állni,járni tud,csatosra,ha nagyon szeretnél. de minél inkább formázott egy hordozó,annál kevésbé jó.

2014. márc. 29. 16:52
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
egyébként nekünk egy tündérputtony mei taiunk van,nagyon szeretm. egyébkén kendő párti vagyok,de a legjobbak annyira drágák,h. nem bírjuk megfizetni
2014. márc. 29. 16:53
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Kenguru semmiképpen, mert csak elől lehet vele hordozni, a terpesze pedig túl keskeny, nem támasztja alá rendesen, minden súly a baba ágyékára megy, ami nem tesz jót. Bizonyos kor felett (3-4 hónapos kb) mehet a mei-tai vagy a csatos hordozó (ez úgy néz ki, mint a kenguru, csak normálisan tart), előtte a kendő ajánlott (ez idomul legjobban, a leginkább testre szabható, gyakorlatilag a hordozóskor végéig kiszolgál, de sokakat elriaszt, hogy meg kell tanulni normálisan megkötni).
2014. márc. 29. 16:57
 5/9 zabmester ***** válasza:
76%

Most jó eséllyel írok egy nulla százalékban "hasznos" választ, de nekünk bevált a kenguru. De azért azt nem szabadna elfelejteni, hogy kenguru és kenguru között is van különbség, attól, hogy egy eszközt így neveznek, még nem biztos, hogy ártalmas a babára nézve. Az a fajta, ami nekünk volt, abban nem csüngött a gyerek, hanem megfelelően tartotta, a lábai is helyes pózban voltak benne. Mondjuk az is igaz, hogy nem egy kétfilléres vacak volt, de erre nem sajnáltam pénzt kiadni.

Próbáltuk a kendőt is, de én attól mindig is féltem kicsit, hogy mi van, ha nem jól kötöm meg, és menet közben kipottyan belőle a gyerek. Plusz, mivel van egy kis gerincferdülésem, az sem volt mindegy, hogy rajtam hogyan oszlik el a súly. Kendőzéskor öt perc után hasogatott a hátam, a kengurunál ilyen gond nem volt. De mondom, nem egy olcsóbb, béna fajta volt. Egy sima, alap kenguru szintén gondot okozott volna valószínűleg.

2014. márc. 29. 17:25
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

kedves zabmester! nagyon nagy a valószínűsége,h. nem jól kötötted meg azt a kendőt! minél közelebb van a testedhez a baba súlya, annál kevésbé terheli meg a gerincedet,mivel közelebb van a súlypontotok egymáshoz,így nem kell ellent tartani a gyerek súlyának.

kíváncsi lennék a ti kengurutokra. be tudnád linkelni?

egyébként az általam ismert kenguruk esetében a gyermek lóg a hordozó személyen,alul bugyi formájú, így sem a hordozónak sem a hordozottnak nem egészséges.

2014. márc. 29. 20:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Én a mei-taira esküszöm :) 2 éves múlt a kisfiam, de még mindig nagyon kényelmesen tudom benne hordozni, ha kell. Egyszer, mikor kb 5 hónapos volt, kaptam egy kengurut, 1 óra múlva kínkeserves volt hordozni, pedig nem vagyok egy gyenge, hátfájós alkat, a mei-taiban pedig még most sem érzem a súlyát, pedig elmúlt 2 éves.
2014. márc. 29. 20:33
 8/9 zabmester ***** válasza:
Zsófi, szívesen belinkelném, de sajnos nem tudom :( Már kerestem a neten sokszor ugyanezt (mivel én eladtam, amikor már nem használtuk), de se újat, se használtat nem találok sehol.
2014. márc. 29. 21:06
 9/9 anonim ***** válasza:
48%
Nekem kenguru volt,én szerettem. Csak ha boltba mentünk vettem fel,amúgy kiságyban,földön,babakocsiban,hordozóban volt a gyerkőc... Nem éreztem hogy magamhoz kellene reggeltől-estig kötnöm ahhoz,hogy jól érezze magát a gyerek.
2014. márc. 30. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!