Szerintetek két gyerekes család mennyiből tud jól megélni?
Most 5 éves a lányunk. Szeretnénk kistesót, de nem tudom belevágjunk-e.
Albérletben lakunk jelenleg, autó van, de semmi egyéb nagyobb kiadás.
Hát most kicsit ledöbbentem, hogy havi fél millióhoz közeli összegeket írtok két gyerekhez. Nekünk havi szinten kicsit több, mint 200 ezer lesz, ha gyed-en leszek, így szeretnénk második gyereket. Most még nem vagyok terhes, csak próbálkozunk, dolgozunk mindketten, teszünk is félre, de nekem nagyon fura lenne, ha 200-ból nem tudnánk kijönni.
Igaz, nálunk rezsivel együtt jön ki a lakhatás 100 körüli összegre, de a maradék másik 100-ból simán kijönnénk négyen is. Főleg, hogy most tervezünk olcsóbb albérletbe menni, mert a mostani azért drágább, mert nagyon az egyetem mellett van, itt ki lehet adni ennyiért is, a város más részein már mindenhol olcsóbbak.
Arra meg szerintem hiába várnánk, hogy havi 4-500 ezreket keressünk, egyikünk sem olyan szakmában dolgozik, ahol ilyen szinten fizetnének.
Hát most kicsit szégyellem magam amiért ilyen hülye kérdést tettem fel.
Hiszen látom mások vígan elélnek kevesebből mint ami nekünk marad.
Nekünk minden kifizetése után marad 140 ezer. Két gyerek. minden évben elmegyünk egy hosszabb nyaralásra, 2 havonta moziba, cirkuszba, állatkertbe. Gyerekek különórákra járnak. Magándokink van. A szomszédomnak 280 marad (épp a minap beszéltük) és irigykedve nézi, hogy mi mikor hova megyünk, milyen szépen élünk:) Hogy hogy is van ez? Hát okosan.
Van kertünk, így se zöldséget , se gyümölcsöt nem kell vennünk, csak déligyümölcsöket. Télen ugyanebből a kertből a fagyóból veszem ki.
Vanna mindenféle állataink, szinte ingyen, mert úgy tartjuk, hogy felét eladjuk, másik felét pedig a befolyt összegből magunknak neveljük. Így ingyen tej, tojás, csirke és disznóhús. Ezekből sajt, tejföl, joghurt. Kenyér sütés itthon.
Nem vergődünk, félreteszünk. És akármilyen hihetetlen ebből a pénzből futja pipás cipőre is :)
Semmi más titka nincs az egésznek, okosan kell csinálni és nem szabad kabzsinak lenni.
Felajánlottak nekem munkahelyet, mert egyébként jó vagyok a szakmámban, havi 300ezret kaptam volna kézhez csak én. Nyilvánvalóan amellett nem tudnám mindezt csinálni, jelentősen több pénzt feléltünk volna, hisz boltba kellene járni megvenni a sok E-t. Osztottunk szoroztunk, rájöttünk így több marad, ha itthon vagyok a 4 órás munkám mellett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!