Mennyiből jön ki kb havonta egy család?
Ebből tényleg nem lehet messzire menni.A férjem és én együtt olyan 120-140ezer,mikor milyen hónapunk van,forintból gazdálkodunk.Van egy 1,5 szobás panel lakásunk,aminek a rezsije téli időszakban elérheti a 45-50 ezer forintot is.Így azért megélünk valahogy,igaz az is tény,hogy nem vagyunk hajlandóak szart enni,és nagyon odafigyelünk,hogy minél kevesebb műanyag kaja kerljön a tányérra.Anno mi is elgondolkodtunk,hogy tudjuk-e ennyi pénzzel vállalni a babát...most már látjuk,hogy egy baba kezdeti beruházása nem olcsó dolog.Tény,hogy babaruhákat kaptunk,és egy darabot nem kell venni olyan fél éves koráig szinte biztos,kiságyat babakocsit ugyan használtan vettük meg,de így is 40ezer forint volt,plusz rengeteg utánajárás.Jó lenne,ha te is el tudnál hejezkedni,mert a GYESsel nem megy messzire az ember,plusz amíg összejön a baba addig talán tudnátok egy kicsit félre rakni.(GYES+családi pótlék olyan 40ezer együtt)
Apámék is ilyen helyzetben vannak,és nevelőanyám is nagyon spórol,de az egészségük már megromlott a sok rosszminőségű élelmiszertől,kész vannak idegileg,és apám majdnem komplett alkesz.Kiindulóhelyzet apám keres olyan 75ezret,nevelőanyámnak büdös a munka,3államilag gondozott gyerek,akik közül az egyiket örökbefogadták...
Jól gondold meg!Tudom,hogy nem lehet arra várni,hogy mindig minden tökéletes legyen,de a gyereknek sem jó ha később csak azt hallgatja,hogy mennyi a gond!
Ha eddig ennyiből megéltetek az manapság mutatvány....Pesten laktok?
Én Pesti vagyok, panelban lakunk...csak a fűtésszámlánk 35-40 e Ft....Minenképp dolgoznod kéne, min. 180 napot, hogy ha elmész szülni rendes pénzt kapjál...
Huhh...sokszor csak csóválom a fejem, hogy mit csinálunk mi rosszul..
Havi kiadásaink olyan méretűre rúgták már magukat, hogy nem győzünk fusizni a párommal mind a 2-en.
Lakás törlesztés:60.000.Ft havi rezsi 70.000ft
és még csak most jön a kaja
amit komolyan mondom,hogy ketten vagyunk + 2 kutya babaóca a pocakomban , csak havi 60-80 e ft-ból.Nem is értem.Biztosan úgy működik ez is, hogy amennyi van annyit költ az ember.Mint, hogy hiába veszek batár nagy hűtőt egy idő után az is kicsi lessz...De abban biztos vagyok hogy 75.000. ft-ból nem lehet kijönni.Nálunk konvektor fűtés van az télen a 60 nm lakásra 20-25 e ft és csak emelgetik a gáz árát folyamatosan.Elmű 13.000. mert megy a gép meg a tv és még semmit nem ettünk.Szerintem manapság, hogyha 2 felnőtt van a családban nem jönnek ki 200.000 ft kereset alatt.Vagy pedig nagyon szűkölködve élnek, de akkor meg minek.....Mi nem szórjuik a pénzt, nem szarvas gombát eszünk de minden nap van hús, van minden a hűtőben sok zöldséget eszünk/ hozzáteszem az egészséges étkezés a legdrágább/.Remélem nem köveztek meg, de nem is értem, hogy már csak a feltétetelés is hogyan jött szóba.
Szerintem nagyon nehéz lesz.
A férjem keres 100-at, én gyedet és családit kapok ami kb. 72ezer.
Csak a lakáshitel 66e. Plusz jön a rezsi ami a maradék pénzünk 3/4ét kiteszi. Eddig nem volt hónap,hogy ne segítettek volna a szüleim. Mert csak azért tudunk megélni,mert néha bevásárolnak nekünk, a gyerekeket ruházzák...
Kis bevétel még,hogy a számunkra fölös cuccokat, babaruhákat eladogatom a neten,de az nem fix bevétel.
De tény,ha arra várunk,hogy csak akkor legyen gyerekünk ha tellik rá,sose születtek volna meg ebben az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!