Röntgen terhesen?
Sziasztok !
Most tudtam meg, hogy babát várok. Kb 5-6 hetes lehet. De március közepén voltam a fiammal röntgenen. A kezét röntgenezték meg. Ő az ölemben ült és én tartottam elé az övet. Akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Lehet ettől valami baja a babának ? Jövőhéten megyek dokihoz, tőle is megkérdezem majd, csak már nagyon izgulok emiatt. Köszönöm a válaszokat !
Szeritnem genetikust kéne megkérdezned, de nem a te kezedet röntgenezték, csak te is ott voltál, biztos érhetett valami sugárzás, de biztos nem annyi, mint a fiad kezét.
Azt szokták mondani, ha a terhesség elején valami kihat a babára akkor nem marad meg.
Engem vesekő miatt röntgeneztek, amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Telibe a hasamat.
Azt mondta a dokim, hogy ha megmaradt, nem lesz baja. Ma már 3,5 éves a kisfiam és makk egészséges.
Nyugi, nem lesz baj! De azért beszéld majd meg az orvosoddal.
Én tüdőszűrésen voltam, nem tudtam, h terhes vagyok. Semmi baj nem lett.
Utána persze aggódtam, meg elolvastam mindent, megkérdeztem pár dokit. A lényeg, h nem kell aggódni.
Engem többször röntgeneztek terhesen, mert eltört a lábam. Nekem azt mondták, hogy ahhoz, hogy valami baja legyen tőle a babának az első trimeszterben végig kb napi kb 20 röntgent kellene csinálni. Engem ez megnyugtatott.
A fiam már 2 éves, teljesen egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!