Az igenytelenseg orokolheto? Ha a szulok nem adnak magukra, akkor a gyerek is olyan lesz?
igen is, meg nem is.
a gyerek a szüleitől tanul, de ha elég okos, tanul a környezetétől is.
mert ha csak a szülőktől tanulnánk, már mindenki egyforma lenne, nem? :) :)
példa: a nővérem és én olyanok vagyunk, mint két tojás, egy tőről fakadunk, mégis mások vagyunk. én bőkezű, költekező vagyok, ő kicsit spúr, takarékoskodó (a szüleink voltak költekezőek, sajnos én nem tanultam a látott hibákból) :) illetve a szüleim nagyon próbáltak természetesek lenni, meg nem törődtek a külsőségekkel, a nővérem pont ilyen, letojta a sminket, letojta a ruhákat, én viszont nagyon fontosnak tartom az öltözködést, a szép sminket, figyelem a divatot, tök jó érzékem van a ruhákhoz, és fontos nekem a külcsín.
szóval lehet, hogy az igénytelenség tök természetes lesz a gyereknek, de az is lehet, hogy a barátoknál, rokonoknál lát más példát, ami jobban tetszik neki, és igyekezni fog ő már másképp csinálni dolgokat.
Egyáltalán nem biztos, lehet pont ezért fog magára adni.
Ismerek olyat akinek apja, anyja cigizett és ő soha.
Amúgy biztos az a gyakoribb amit az ember otthon lát olyanná válik, de szerintem sokszor pont az ellenkezője is lehet, akár pozitív értelemben.
Te magad is leírtad, hogy amit lát, azt tartja természetesnek. Azaz ez a jelenség környezeti hatás.
Az örökletes azt jelentené, hogy bele van írva a DNS-ébe. Itt nyilván nem erről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!