Mi értelme a "Baba az autóban" matricának?
A kérdés NEM provokatív!
Ettől majd jobban figyel arra az autóra a többi autós? Balesetnél ebből mentik először az utasokat?
Ugyan-ugyan, teljesen félreértitek...
A "baba az autóban" az valójában csak egy szofisztikált megfogalmazása a "zombi a volánnál" kifejezésnek; magyarul vigyázni kell, mert nagy eséllyel egy kialvatlan, ideges kismama vezeti az autót, akit még egy hátul ordító csecsemő is hátráltat a vezetésben. :)
Egy halálos baleset borzasztó, de őszintén, minél fiatalabbak a halálos áldozatok, annál szörnyűbb. Én mindig totál kiakadok, mikor gyerekek halnak meg, akár balesetben, akár máshogy. Persze, filozófiai szinten minden élet értékes, de ösztönszinten, főleg egy anyának, egy gyermek élete értékesebb egy teszem azt 80 éves bácsiénál. Ésszel tudom, hogy nem szabadna különbséget tenni, de ezt az érzést mégsem tudom szégyellni, mert ezt viszont én természetesnek tartom.
De a matrica szerintem valóban nem szolgál semmi más célt, mint hogy reklámozza, családos ember autója vagyok. Pl. semmi sem garantálja, hogy a felmatricázott autóban éppen ülnek-e gyerekek, lehet, hogy az autó előző tulaja ragasztotta még fel.
De az egyik válaszoló már megírta, hogy annyiban segíthet, hogy nem tolja le az útról egy mögötte haladó ideges sofőr, hanem megvárja, míg biztonságosan meg tudja előzni. (Sokszor hisszük azt, ha belemászunk az előttünk araszoló seggébe, az majd gyorsabban fog menni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!