Honnan tudhatom, hogy meddő vagyok?
Ha nincs havi 6500Ft-od TB-re akkor gyereket mégis miből etetnéd?
Besétálsz a NAV-ba aztán fizetsz minden hónapba 6500Ft-ot és lesz TB-d.
Lehet hogy a hiba nálad van, hanem pl a páropdnál.
Miért nem fizetsz magad után TB-t,és máris eljárhatsz a vizsgálatokra?
7 év sikertelen próbálkozás után azért csak jó lenne, ha látna egy orvos, akár mindkettőtöket!
A Tb-t intézheted bármelyik hónapban, amikor lesz rávaló.
Kívánom, hogy anyagilag rázódj valahogy helyre, mert pénz nélkül nagyon nehezen vagy inkább sehogy nem lehet gyermeket eltartani.
Bonyolult lenne elmagyaráznom miért nincs tb-m, de volt csak 4 hónapja szűnt meg.
A családom miatt lenne a gyerekre pénz, de más téren nem támogatnának. Egy másik kultúra a mienk... bonyolult sajnos. Valamint az orvosokat sem szívlelik, nekem meg be kell tartanom a hagyományokat, mert kitagadhatnak.
Segítségért jöttem ide, hogy a kérdésemre választ kapjak.
Nem bolond válaszokért. Ezzel nem segítetek csak butaságokat írtok. Nekem se internetem, se televízióm, se mobil telefonom nincs. Egyik ismerősömtől netezek.
Ha nincsen munkaviszonyod, fizetheted havonta az egészségügyi szolgáltatási járulékot, ami 2014. január 1-jétől 6 810 forint.
Itt találsz róla bővebb információt.
Nem szeretnélek megijeszteni, de azt azért érdemes tudnod, hogy ha nincsen semmiféle társadalombiztosításod, akkor ha bármilyen egészségügyi ellátásra szorulsz, - akár betegség, akár esetleg egy baleset miatt, - akkor megkapod az ellátást, viszont a felmerülő költségeket jogi úton behajtják rajtad utólag.
Attól, hogy a családod "nem szívlelei az orvosokat", gondolom azt azért talán nem tartanák helyesnek hogy ha például vakbélgyulladásod lenne, akkor inkább halj meg, mint hogy megműtsenek.
Ebben a 3 éve készült videóban egy orvos elmondja, hogy egy alhasi műtét ára a jellegétől függően 200-től 4-500 ezer forintig terjed. Nyilván nem hagynak senki meghalni - a példa kedvéért - perforálódott vakbéllel, de utána ezt a műtéti költséget az állam behajtja jogi úton, ha az illetőnek nincsen társadalombiztosítása.
Megkérdezhetem, hogy ha - mint írod - csak ha 4 hónapja nem vagy jogosult az állami egészségügyi ellátásra, és már 7 éve vártok hiába a babára, akkor korábban pusztán a családod hozzáállása miatt nem mentetek el a férjeddel egy alapos orvosi kiviszgálásra emiatt?
A mi családunk úgy tartja amit isten akar az úgy lesz. Nem értek teljesen egyet ezzel a felfogással de ezt el kell fogadnom, mert különben kitagadnak. Igen tudom hogy szükségem lenne rá, de amiatt is hogy dolgoztam majdnem kitagadtak, ezért kellett ott hagynom az állásomat is. Nálunk a nők nem dolgozhatnak, illetve jogaink is alig vannak. Sajnos a férjem is egyet ért ezzel a felfogással, de jó ember, erős akaratú, és szigorú, de jó ember.
Szeretnénk nagyon egy gyermeket, de nem jön össze, sajnos a család egyre jobban a fele hajlik, hogy engem "isten kitagadott a kegyelméből" és csak az én hibám. A férjem el akar hagyni, mert a családi hit szerint annak a nőnek aki a házasság elhálása után pár héttel nem esik teherbe, az megcsalatta a férjét, és isten így bünteti. A család fő a napokban közölte hogy így is tovább vártak mint azt kellett volna de ha nem esem teherbe egy hónapon belül akkor mehetek a családtól. Viszont ha ez így lesz, se pénzem, se családom, se munkám, se férjem. Rá adásul a családi szégyen is rajtam lesz. Senki nem szólhat majd hozzám, és el kell mennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!