A bölcsőde mikortól fog az Oktatási Minisztériumhoz tartozni? Akkor a gondozónőknek milyen végzetséggel kell rendelkezniük? Elég lesz a felsőfokú vagy esetleg főiskolai végzettség kell majd hozzá?
tudtommal most is oda tartozik, de ha tévedek max a szoc miniszterhez- bár már nem tudom követni milyen minisztériumok vannak.
Szóval szerintem akkor is eléglesz a mostani rendszerben elvégezhető megfelelő szakképesítés. vagyis a felsőfokú csecsemő és gyermekgondozó szak.(vagy mi)
Szia!
A bölcsőde egészségügyi intézmény, jelenleg már legalább érettségivel kell rendelkezniük a gondozőnőknek, de még tart a türelmi idő, tehát simán összefuthatsz "nem érett" gondozó nénikkel!
Szóval, mivel nem oktatási intézmény, tanításra, oktatásra sem nagyon számíthatsz, ez inkább egy gyermekmegörző (kicsit durván fogalmazva), ahol a gondozás áll a középpontban!
Az utolsó válaszoló azt hiszem nem igen látott még bölcsődét belülről, illetve az ott folyó munkát! Ma már épp, hogy nem a gondozásra esik a hangsúly, hanem a nevelésre. Amúgy nem az oktatáshoz tartozunk, hanem a szociális intézményhez. Jelenleg van olyan gondozónő is akinek nincs érettségije, hanem első és másodfokú szakosítója, de ez már sokáig nem elég. Akiket most felvesznek azoknak érettségi és felsőfokú szakképzés szükséges (csecsemő- és kisgyermeknevelő- gondozó). Tervezik, hogy a közeljövőben főiskolai szintre emelik a képzést, de sajnos azt ma Magyarországon még nem fizetik meg.
Remélem kielégítő voltam! Ezt mind tapasztalatből írtam!
Egy nemrég végzett szakképzett gondozónő, aki a pályán van!!
Ha kérdésed volna még, nyugodtan kérdezz, majd néha visszanézek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!