Gyed lejárta előtt bölcsöde?
Fölajánlottak 4 órás munkát, és ez mellett azt is meg tudnám oldani, ha a kislányom lebetegedne a bölcsiben akkor otthon maradjak. Addigra pedig amire visszamehetnék a főállásomba, elvileg minden kezdeti betegségen átesnénk, és meg is szokná a bölcsit. A főállásom számomra fontos, és ez a megoldás számomra/számunkra megfelelő lenne.
Biztos most sokan felhördültök, hogy miért nem maradok a kislánnyal amíg csak lehet, de sajnos mivel minden pénzbe kerül ezért nem mindegy hogyan is építem fel az elkövetkezendő 1 évet.
Szeretnék tanácsokat kapni, ha esetleg más is csinálta már így. A GYES-t lehet előrébb hozatni? Nem értek a témához.
A főmunkahelymre biztos, hogy be kell jelentsem, de szerintetek hogyan állnak/állhatnak hozzá?
Köszönöm!
Szabadon vállalhatsz munkát a gyerek 3 éves koráig, szerintem be se kell ott jenetened, de ez nem biztos, ezt valaki bitos jobban tudja nálam.
GYED mellett nem vállalhatsz munkát, le kell mondanod róla és igényelni helyette a gyest. Ennek nincs akadálya.
Ha már igy van munkád, UTÁNA beadhatod a bölcsibe, mert ettől az új munkahelytől kell igazolás, hogy ott dolgozol. Csak akkor vehetik be a bölcsibe a gyereket.
Szóval menetrend: gyedről lemondani, gyest igényelni, új állásba szerződni, gyereket a bölcsibe adni, beszoktatás után elkezdeni a tényleges munkát az új helyen. Gyerek 3 éves korában dönteni, hogy visszamész-e az eredeti helyedre dolgozni :-)
a mi bölcsinkben úgy van, hogy ha gyed-em vagy akkor még nem veszik be bölcsibe, csak ha már a gyes-t kapod!
vagy le kell mondani a gyed-et.
Mindenképpen le kell mondanod a gyedet, mert ha napközbeni ellátást biztosító intézményben helyezed el a gyereket, akkor már nem vagy jogosult a gyedre.
Mondd le, és igényeld a gyest, akkor beadhatod, egyébként nem.
Vagy kereshetsz másik munkát, esetleg részmunkaidőset a gyes mellé.
Elfelejtettem a kommentet, bocsi.
Szóval simán vállald el a 4 órás melót, és a gyed lemondással egyidejűleg igényeld a gyest. Ennek akadálya nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!