Holnap megyek először védőnőhöz. Mit fog csinálni? Mit kell vinnem? Fogok kapni terhességi kiskönyvet? Mindig nekem kell bennem vagy valamikor ő jön ki hozzánk?
Felveszi az adataidat, az apuka adatait, a kartonodra, kitölti a kis könyvedet, mér súlyt, vérnyomást, (nálunk vizeletet is vinni kell mindig a gyorsteszthez, hogy minden rendben van e) beszéltek a terhességről, a terhes gondozásról, elmondja, hogy hova mikor kell menned.
Jó sokáig tart szóval kitartás!
Kimenni majd csak akkor fog hozzád (jó esetben), ha megszületett a babád, addig csak te fogsz járni hozzá.
nekem először súlyt mért, megbeszéltük a továbbiakat, írt pár beutalót (vérvételeket, meg talán a belgyógyászatit), és megkaptam a könyvet.
Hozzánk nem jött, csak a szülés előtt 2 héttel, akkor is azért, mert megnézte, hogy a babának mindent beszereztünk-e, ami szükséges (adott egy listát). Kb. 10 perc volt. Mondjuk, az én védőnőm nem egy tolakodós, jófej lány.
Majd szülés után megy gyakrabban.
Ahogy előttem írták, adatfelvétel, súlymérés, stb. Beutalót és a szükséges vizsgálatokat kérdezd meg, mindenhol másképp van. Nálunk pl vizeletet se kellett sose vinni a védőnőhöz, ezt is megkérdezheted, nálatok hogy van. Elméletileg kapsz egy halom reklámanyagokat meg egy gondozási tervet, abban le kell legyen írva minden.
2x voltam eddig terhes, mindkétszer csak a szülés után jött ki a védőnő. Ez is változó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!