Mit tehetnék, ha gyűlölöm az anyaságot?
Terveztük, sokára jött össze, nagyon vártuk. Szülés után nem éreztem boldogságot, sőt. Az orvosok betudták szülés utáni depressziónak, eljártam terápiára, de nem segített. Nevelem, gondoskodok róla tisztességesen, de utálom az egészet. Nem szeretek anya lenni, visszasírom a régi életemet, a régi testemet, a gondatlanságot. Ha visszacsinálhatnám biztos, hogy nem vállalnám be, persze most már nem adnám senkinek, de úgy érzem csak kötelességből, és bűntudat miatt ragaszkodom hozzá. Ha elszabadulok itthonról és megfeledkezem kicsit az anyaságról, akkor nagyon boldognak érzem magam, és alig akarok hazajönni. Már sok mindent próbáltam, hogy javuljon a helyzet, de egyszerűen minden egyes porcikámmal azt érzem, hogy nem bírom... Már 1 éve visszamentem dolgozni is, de az sem segít. Soha nem voltam egy szívtelen, rideg ember, most mégis ez van. Próbálok neki szeretetet adni, de úgy látom, hogy már ő is érzi, hogy valami nincs rendben. Mi lesz így?
Az apuka imádja, de lassan rámegy erre a házasságunk is.
Kedves kérdező.
Sajnos nem tudok segíteni mert én ugyan ebben a helyzetben vagyok. Minden hiányzik ami régen volt, nem szeretem az anyaságot és most még szépen is fejeztem ki magam. Biztos sokan vannak még rajtunk kívűl csak nem mernek szólni. Szintén őszinte ember vagyok...voltam pszichológusnál is. Köszönöm de belőlük nem kérek. A helyzetemen változtatni nem tudnak. Egyszerűen nem alakult ki bennünk az anyai ösztön( pedig az én anyukám tényleg nagyon jó anyuka- semmi köze a gyerekkori dolgokhoz a mostani szitunak). Az én fiam lassan 1 éves lesz de minden nap egyre rosszabb. Remegek az idegtől annyira rossz itthon lenni vele. Remélem ha majd dolgozom( mert mielőbb szeretnék vissza menni) jobb lesz egy picit.
Kitartást kívánok....
Kedves Kérdező és 24-es!
Tudom nem most volt, de változott valamit a helyzet?
Nemsemmi. Sajnalom
Sztem ert vmilyen trauma gyerekkorodba . Ez nrm egeszseges. Valjatok el es nevelje apa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!