Mi a különbség a között ha puhára párolom vagy ha puhára főzöm az ételt?
Figyelt kérdés
A párolás jobb azt tudom,de miért?
14 hónapos fiam nagyon szívesen eszi a párolt zöldséget,nyersen még nem tudja megrágni.
2014. febr. 20. 17:47
1/6 anonim válasza:
Párolásnál minimális folyadék van csak alatta, így a vitaminok nem áznak ki belőle.
2/6 anonim válasza:
Én mint szakács csak annyit tudok mondani a párolással több íz anyag és vitamin marad az adott zöldségeben. 15hkm
3/6 anonim válasza:
a vitaminok nem kiáznak, hanem elbomlanak. Édesmindegy, mennyi vízben vannak... a belefő a vízbe, ne öntsük ki a főzővizet már nagyon sok éve megdőlt... párolásnál sem sétál ki a vitamin a sárgarépából...
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!az ízén mindenképp érezni hogy más,mintha főzzük!
kedves utolsó nem igazán értem mit akartál írni...de lehet csak én vagyok már túl fáradt:)
2014. febr. 20. 18:29
5/6 anonim válasza:
azt, hogy vitamin szempontjából mindegy, mennyi vízben főzöd. MErt a vitamin nem kisétál a répából, hanem elbomlik... Ha nem magas a hőfok annyira, amin adott vitamin károsodik, akkor megmarad. Nem a vízmennyiségtől függ.
Korábban azt mondták, ne öntsd ki a főzővizet, azzal higítsd a főzeléket, mert abba fő bele a vitamin. Hát nem fő bele...
6/6 A kérdező kommentje:
ja értem,köszi:)amúgy én sima vízgőzbe párolok
2014. febr. 20. 18:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!