Havi 200 ezer forintból milyen életszínvonalon élhet egy kétgyerekes család?
Attól függ, hogy mik az igények :)
Ha meg tudjátok fogni a pénzt, akkor egy pici autó szerintem beleférhet, nyaralásra meg pályázhattok is.
Mi ettől jóval kevesebből élünk albérletben.
Nem telik luxusra (színház, étterem, utazás, autó), de nem is nyomorgunk.
Szegényesen, de meg lehet élni, úgyhogy a 200 ezer szerintem nagyon jó jövedelem.
Szerintem átlagosan vagy talán alatta egy picivel, de ez persze attól is függ, hogy milyen igényeitek vannak és mennyire vagytok spórolósak.
Mert ha a mindennapokban minden pénzt megfogtok és nem költötök semmi másra az alap dolgokon kívül, akkor persze beleférhet egy nyaralás.
Bár a nyaralás is lehet többféle, pl. külföld-belföld, szállodában ellátással, ahol a kisujjadat sem kell megmozdítanod vagy sátorozás/faház/apartman, ahol neked kell főznöd és takarítanod.
Pl. 2 gyerekkel egy közeli tengerparti szállodai 1 hetes kiruccanás simán benne van 3-400e Ft-ba, míg itthon egy sátorozás megvan a tizedéből kb.
Egy autót sem kevés ám fenntartani. Kötelező biztosítás, súlyadó, üzemanyag, javítások stb, simán benne van havi 20-30e Ft-ban!
De ha azt nézem, egy családi program is min. 5-10e Ft-ba kerül!
Számomra a havi többszöri családi program, az autó és az évi 1 hetes nyaralás + 1 hétvége kettesben jelenti alap színvonalat. Ha le kellene mondanom ezekről, akkor átlag alattinak ítélném a helyzetünket és mindent elkövetnék, hogy feljebb tornázzuk magunkat.
Szerintem nélkülözve.
És most nem csak a luxus dolgokról beszélek. Nekem fontos, hogy a családom viszonylag egészségesen étkezzen, legalább heti egyszer kerüljön hal a tányérra, minden nap gyümölcs, zöldség, nem csak a gyerekeknek, hanem nekem és a férjemnek is. Plussz téli időszakban vitaminok, stb.. Ezeket ha nem tudnám biztosítani, nem vállalnék még egy gyereket.
Ráadásul kislányommal heti szinten járunk programokra (ringató, babaúszás) amiket nagyon élvez, nyáron nyaralni megyünk. Nem vagyunk gazdagok, egyenlőre 3-an vagyunk, de ezt pl nem tudnánk 200 ezerből kényelmesen megvalósítani. Nyilván, mindenkinek más a fontos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!