Zoé és Zorka név testvéreknek. Másoknak nem furcsa?
Mielőtt bárki félre értené, semmi bajom a nevekkel. Bár egyik név sem kifejezetten a stílusom, én nagy valószínűséggel nem adnám a lányaimnak, de nem is tartom őket csúnyának. Szóval, a kérdésben nem a nevek "szépségét" vagy a "csúnyaságát" szeretném megvitatni, sem lehúzni, sem magasztalni nem akarom a neveket. Remélem érthető.
Van egy ismerősöm, most született meg a második gyermeke. Az idősebb kislány a Zoé nevet kapta, ő most két éves lesz tavasszal. A kisebbik lányt Zorkának anyakönyvezték.
Csak számomra nem szerencsés két testvérnek ennyire hasonló nevet adni? Én a magam részéről valami más hangzásút választottam volna.
Akkor csak nekem az. :) Végülis mindegy, mindenki olyan nevet választ a saját gyerekének, amilyet akar, nekem semmi közöm hozzá (majd csinálok magamnak, és elnevezem úgy, ahogy nekem tetszik).
Meg mint írtam, a nevekkel önmagában semmi bajom, csak párosításban tartom rossz választásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!