Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Félek újra terhes lenni,...

Félek újra terhes lenni, pedig szeretnénk még egy gyereket. Hogy lépjek túl ezen?

Figyelt kérdés
Van egy csodálatos,másfél éves kisfiúnk,nagyon okos,kezd önállósodni,tud már egyedül enni,stb. Viszont nagyon igényli,hogy foglalkozzak vele,sokszor a lábamba kapaszkodik,amíg mosogatok és sír,hogy "ana gyeje". Szeretnénk kistesót,de rettenetesen félek. A fiam előtt volt egy vetélésem a 10.héten,az a terhesség is iszonyatos hányingerrel kezdődött és tartott is a műtét napjáig. A fiammal is vészes hányós voltam,ez azt jelentette,hogy 1 hónapig még a víz sem maradt meg bennem,kórházba is kerültem,nehogy kiszáradjak. Nagyon gyenge voltam,nem bírtam semmit sem csinálni,csak feküdtem az ágyban. Nem tudok másra gondolni,csak arra,hogy ugyanez lenne,ha sikerülne a baba és emiatt nem tudnék foglalkozni a fiammal,ő pedig megsínylené ezt az egészet. Tudom,hogy nem tart örökké a hányinger,de fogalmam sincs mi lenne. Van itt olyan,aki szintén nagyon hányós/hányingeres volt az elsővel és a másodikkal is? Hogy sikerült túlvészelni?
2014. febr. 10. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Tökre megértelek, az egészségedet is megsínyli nemcsak a kisfiaddal való kapcsolatod.

Viszont azt biztos te is tudod, vagy a környezetedben látod, hogy minden terhesség más, akár ugyanannak az embernek a másik is más. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy lesz ilyen, de garantálni nem lehet.

Szokták mondani, ha fiú akkor nincs hányás, neked akkor ezek szerint volt, nekem egyáltalán nem :) nekem más probléma volt. Valamit a hányásra esetleg praktikát lehet bevetni, szokták mondani a colát, keverd ki a szénsavat, vagy a gyömbért talán.

2014. febr. 10. 20:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Bocs, nem érint a hányinger dolog, de egy ötlet amin érdemes elgondolkodni: Nálunk jön a kistesó, 13 hónapos volt a fiam amikor terhes lettem, most már 19 hónapos, ő is beszél, kis okostojás. Sok probléma van a terhességemmel, pihennem kellene de nem lehet az örökmozgó mellett, ezt úgy oldottuk meg hogy beírattuk fizetős családi napközibe (nem legális de havonta csak max 10 napot van ott, légyszi ne jelents fel), nagyon szereti. Ha élesedik a helyzet, akkor talán egész hónapra is megy, mert nekem már nagyon nehéz egész nap ide-oda cuccolni. Most esik át éppen az összes bölcsis betegségen, remélem hogy amikor már tényleg nehezen mozgok akkor nem lesz beteg, mert így még nehezebb hogy sokszor az udvarra sem tudom kivinni mert lázas, itt bent a lakásban meg engem nyúz mert nyűgös. Amikor szülök, és kórházban leszek, majd a férjem hordja a bölcsibe. Azokon a napokon amikor ott van, tudok pihenni, készülődni az új jövevény fogadására. Szülés után pedig megint kevesebbet viszem, csak annyit hogy legyen gyerekek között is mert már nagyon igényli, én nem tudom annyira lekötni mint a többi korabeli gyerek. Ja és így szokja a gondolatot hogy más gyerekek is vannak, alkalmazkodni kell. És ha esetleg valami miatt befektetnek, akkor is lesz hová tenni (ismerős/rokon 160 km-es körzetben nincs sajnos). Tényleg nagyon szereti a napközit.
2014. febr. 10. 20:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Megértelek nagyon, nekem is ilyen volt a terhességem a fiammal, 19.hétig voltam nagyon rosszul. Én emiatt hagytam egy kicsit nagyobb korkülönbséget, végig 3,5 év lett a két fiú között. A nagyobb azért ennyi idősen már jóval önállóbb volt, nem volt pelusa sem stb. A másodiknál is hánytam a 20. hétig, de nem napi 15x csak 2-3x. viszont vele volt az iszonyatos fáradtság egész nap. Most a kicsi 21 hónapos és pont ugyanezen dilemmázom megint..
2014. febr. 10. 20:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Erre nem lehet alapozni, sosem egyforma két terhesség. Nekem az elsőnél csak hányingerem volt és cukros voltam, a másodiknál dettó mint te, amint pozitív lett a teszt már hánytam is, vészes terhes hányással kórház, infúziókat kaptam, cukrom nem volt, viszont toxémia a végén. Hányás ellen nekem nem vált be semmi, se kóla, se gyömbér, se B6 vitamin, csak az infúzió sajnos. Túl kellett élni, ja és mind a kettő fiú lett. Most szeretnénk harmadikat, én is félek hogy kórházba kerülök ezekkel a bajokkal de remélem hogy olyan lesz mint az első terhességem. Fel a fejjel!
2014. febr. 10. 21:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem akarok vészmadár lenni, de nekem a második terhességem is ugyanolyan volt, mint az első, vagyis az 5. Héttől a 13-14. hétig folyamatos rosszullét, hányás. Pedig nem is azonos neműek a gyerekeim. Inkább szülnék még 10x, minthogy ezt még egyszer végigéljem. Persze, ha szeretnél még babát, akkor ne gondolj a legrosszabbra, hanem arra, hogy a rosszullétek is végesek, és egyszer mar kibírtad.

Mondjuk egy 1.5 éves kisgyerek mellett, 40 fokban, néha azt hittem, hogy nem bírom ki, de mégis itt vagyunk. A férjem és az anyósom nagyon sokat segített a hányós időszakban. Szóval hajrá! Menni fog!

2014. febr. 11. 07:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy írtatok. Nagyon jól esett mindenki válasza,igyekszem átlendülni ezen,de még nem megy. Eddig 2/2 terhesség ugyanúgy kezdődött,biztos vagyok benne,hogy ez is úgy fog :S a párom már rágja a fülem,hogy vágjunk bele,de én még nem akarok. Mert nem elég,hogy rosszul van az ember (nagyon rosszul),még egy gyerekkel is foglalkozni kell,plusz így kell eljárni vizsgálatra,vérvételre. Jelenleg -mondjuk később sem- nem tudnám kire bízni a fiam,persze végszükség esetén meg lehetne oldani,de sok előkészülettel járna,na meg pénzbe kerülne. Én ahogy ismerem a fiam,biztosra veszem,hogy hiányolna a napköziben/bölcsiben,nagyon anyás lett és nem is akarok nélküle lenni,úgyis elrepül az idő és hipp-hopp ovis lesz,aztán sulis... Mondjuk pár alkalom talán jót tenne neki,de nagyon félős,visszahúzódó,ha idegenekkel kerül szembe. Ha én ott vagyok,akkor megy,ismerkedik a gyerekekkel,de mindig hátranéz,hogy ott vagyok-e még :) szóval úgy érzem,hogy nagyon is szüksége van a közelségemre. Persze bíztuk már másra,de ő családtag volt és ő is mondta,hogy nagyon keresett minket,amíg elvoltunk. Na mindegy is,még egyszer köszi mindenkinek a tapasztalatokat,még azt hiszem jó pár álmatlan éjszakám lesz emiatt,de bíztatni fogom magam!
2014. febr. 11. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!