2007.06.25-én szünt a meg a nappali tagozatos tanuloi jogviszonyom. 2007. 12.12-töl dolgoztam 2008.02.02-ig, amikor kiderült, hogy veszélyeztett terhes vagyok. A tb fizetem magam után.
Előre is köszi a válszokat.
2008. júl. 19. 19:50
1/5 anonim válasza:
Tehát akkor megszűnt a munkaviszonyod? Vagy csak táppénzen vagy? Nem mindegy. Ha nem vagy munkaviszonyban, akkor természetesen nem jár, hiszen csak munkahelyről lehet "elmenni" GYED-re, viszont ha nem szűnt meg a munkaviszonyod, csak elmentél táppénzre, akkor természetesen jogosult vagy a GYED-re és a TGYÁS-ra. De ha a TB-t magad után fizeted, akkor gondolom nem vagy munkaviszonyban. Amikor kiderült, hogy veszélyeztett terhes vagy, akkor felmondtál/felmondtak neked? Miért?
2008. júl. 19. 20:36
2/5 A kérdező kommentje:
Próbaidő alatt voltam és elmentem táppénzre. Igy megszüntették a munkaviszonyomat. Azért kérdeztem csak, mert ugy tudtam hogy a GYed az jár, mert találtam egy jogszabályt, amiben az van leirva, hogy a nappali tagozat után ha fél éven belül elkezdek dolgozni, akkor egybefüggö biz. jogviszonynak számit. Ez esetben pedig jár a gyed. / a tgyás-t én is ugy tudtm hogy nem jár/
2008. júl. 19. 21:25
3/5 anonim válasza:
NEm jár a gyed csak ha munkaviszonyod vana szülésig.Ez tuti!!!
Jan.1jétől hozták ezt a rendeletet.Én 10hetes korom óta intézem a tbnél az ügyeimet és elég jól felvilágosítottak.Nekem akkor szünt meg a munkaviszonyom ,majd passzív táppénzre mentem,majd 3.5hónapot dolgoztam,mert csak eddig jelentettek be-30hetes koromig,maj dúra passzív táppénz..és ekkor derült ki,hogy ha munkanélkülire megyek sem kapok gyedet-kell a bejelentett munkaviszony.Így be kellett jelentetnem magamat-szerencsére egy ismerősünk segített.Így kapok tgyást is és gyedet is.Amúgy munkanélküli mellet csak tgyást kapnék meg gyest.Azt a tb befizetést meg kérdezz utánna mit is fizetsz,mert nekem azt mondták 2007től nem lehet így megolgdani-tehát hiába fizetek attól még nem vagyok jogosult a támogatásokra.És ezt a tb mondta!!!Nézz utánna mit is fizetsz valójáben!8napos baba mamája
2008. júl. 19. 22:26
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem mondtak semmit a tb-nél, a kötelezö tb járulékot fizetem magam után.
2008. júl. 20. 09:01
5/5 anonim válasza:
A tb-t jól teszed, hogy fizeted magad után, különben ki kéne fizetned a szülésedet és a kórházi ellátásodat, ami százezrekbe kerülhet. Azt fizesd mindenképp.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!