Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor mire vagyok jogosul...

Most akkor mire vagyok jogosult? Gyes, Gyed, Tgyás?

Figyelt kérdés
Sziasztok? Nem volt még munkaviszonyom, de több, mint 2 éve felsőoktatásban tanulok. Majd jövő év elején szülök.Akkor nekem majd jár valami? És ha igen mi és milyen összegben? Hol tudom ezeket igényelni és meddig? Nem vagyok ezekkel tisztában.Előre is köszönöm!
2010. okt. 1. 10:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Gyes alanyi jogon jár, nekem 3 hó munkaviszonnyal 25.000 Ft, érdeklődd meg, hogy neked mennyi jár.
2010. okt. 1. 11:03
 2/20 anonim ***** válasza:
A gyes mindenkinél egyforma, nem a keresettől függ.Gyed csak munkaviszony után jár, a gyást nem tudom.
2010. okt. 1. 11:09
 3/20 anonim ***** válasza:

GYES alanyi jogon mindenkinek brutto 28500Ft netto 25300 Ft,mert nyugdíj járulékot vonnak belőle. Mivel a GYEs is szolgálati idő

Kaphatsz még családi pótlékot... Minkettőt a MÁK-nál kell igénylni a honlapjukpon megtalálod az igénylő lapokat. Illetve a többi cslaádtámogatásról is olvashatsz k inek és hogyna jár. A Párod ha dolgozik pl elmehet a baba 6 hónapos kora után GYED-re ha te lemondasz a GYESről. A GYEd pedig jóval több. Illetve a nagymama is élhet ezzel amennyiben veltek laliki stb. Nézz utána !!!!

2010. okt. 1. 11:12
 4/20 anonim ***** válasza:

Szia!!

Szóval!: Mivel 2évig biztosított voltál ezért a baba születése után az anyakönyvi kivonatával együtt a Magyar államkincstárnál igényelheted a gyest a családi és az egyszeri anyasági támogatás!!Addíg sajnos nem jár semmi!A gyes 25ezer a családi 12ezer (nagyjából).Szóval!Még egyszer!!:) Mindent a magyar államkincstárnál lehet igényelni a baba születése után!!A nyomtatványokat a netről is le lehet tölteni és kitöltve beviszed személyesen!Természetesen majd be kell vinned a terhes kis könyvedet meg majd a szülés után kapott orvosi igazolást amivel jogosult vagy az anyasági támogatásra ami egyszeri 62ezer forint!(de ezt csak akkor kapod ha 4szer megjelensz az orvosi vizsgálatokon!)ez 4orvosi pecsétet jelent!

2010. okt. 1. 11:14
 5/20 anonim ***** válasza:

Hú offolok, de én is elvesztettem a fonalat, és ezért nem akarok még egy kérdést kiírni.

Nem tudom miért de én azt hittem,hogy GYED-et már a szülés után rögtön kapunk. De akkor ha jól értem csak féléves kortól. Szóval ha úgy nézzük akkor egy kismamának az "összbevétele" félévig 37 ezer forint, amit a gyes, meg a családi tesz ki! Hát ez nem sok. És kérvényezni nem lehet,hogy lemondok a gyes-ről, és csak a gyed-et kérem, de azt már az elejétől?

És valaki azt mondta,hogy a fősuliból egy év beleszámít a gyed-be! Ez igaz?

2010. okt. 1. 11:21
 6/20 anonim ***** válasza:
Ha iskolába jársz és nem dolgozol!Nincs munkaviszonyod nem kapsz gyed-et!!Csak gyest!!3évig!!meg a családit!
2010. okt. 1. 11:25
 7/20 anonim ***** válasza:

11:21-es vagyok! Csak azért kérdeztem a sulis dolgot,mert ezt találtam:

A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe beleszámít:

a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi- gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj folyósításának időtartama, valamint

a közép – vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán, 1 évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok ideje.

2010. okt. 1. 11:31
 8/20 anonim ***** válasza:
Igen mivel ha pl gimi jársz akkor is biztosított vagy 180napig!!Az iskola részéről!!Így kapod majd a gyest!!De mivel nem a munkáltató bíztosított a kereseted után ezért nincs miből számolni a gyed-et!!Nem volt 180napig munkaviszonyod!
2010. okt. 1. 11:36
 9/20 anonim ***** válasza:

11:21-nek

TGYÁS-t kapsz a baba születése után ha volt munkaviszonyod GYED és csak azután GYES. Mindez mellé jár a családipótlék.

Kérdezőnek: ha nem volt munkaviszonyod, akkor csak GYES és családipótlék.

Alanyi jogon jár még az egyszeri anyasági támogatás, ha jártál a megadott minimum alkalommal a védőnőnél és megvannak a pecsétek a kiskönyvedben.

2010. okt. 1. 11:42
 10/20 anonim ***** válasza:

Köszi! No nem mintha érintene, mert meg van a munkaviszonyom, csak olvastam és gondoltam rákérdezek.

Arra viszont tényleg zseretnék még választ kapni,hogy az elsó hat hónapban akkor tényleg "csak" azt a 37 ezret kapja a kismama! Csak hogy hogy kalkuláljak!

2010. okt. 1. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!