Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted miért van az, hogy...

Szerinted miért van az, hogy néhány anyuka viszolyog a cukortól? De olyan szinten, hogy semmi cukrot nem ad. Se instant teát, se gyümilét.

Figyelt kérdés
2014. febr. 4. 22:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%

"És fontosnak tartom a fehérjét (is)."

Ezer más dologban is van fehérje, nem a tej az egyetlen, sőt!

Egyébkén van cukrozatlan kakaópor is, sokkal egészségesebb bármelyik instantnál. Mondjuk egyiket se kapja, mert nekem gyomorpanaszaim (allergia) vannak tőle.

Instant tea... kizárt dolog! "Teamániásként" esélytelen, hogy ilyen vackot valaha is belé töltsek. Finom, édes (!) gyümölcstea lefőzve plusz édesítés nélkül. Miért? Mert mennyei. Míg cukorral okádék.

Nem vagyok fanatikus, mint hiszed, csak egyszerűen 1) mint mindenki más, én is a saját "ízlésemet" adom tovább - értsd: ezt szokja meg, ahogy a "házi ízek" is az én főztömet jelentik neki - persze máshol (vendégségben) kaphat mást;

2) éppen elég cukrot kap egy gyerek a hozzáadott cukrok nélkül is. Minek tetézzük?

2014. febr. 4. 23:46
 12/24 anonim ***** válasza:
57%

Az ízlés egy olyan dolog, ami alakítható. Ennyit arról, hogy mit iszik/eszik meg a gyerek és mit nem...

Egy dietetikus

2014. febr. 5. 00:02
 13/24 A kérdező kommentje:
10-es! Hol olvastad, hogy a gyerekem betegsége miatt azokat okolom akik nem adnak cukrot a gyereküknek? :S
2014. febr. 5. 00:05
 14/24 anonim ***** válasza:
26%
Mert azt akarják, hogy a gyerekük egészséges legyen. Én fiam sem kap soha ilyeneket. Nincs is a háztartásunkban cukor és méz sem. AZ egyetlen olyan dolog amit néha kap és van benne hozzáadott cukor az a túrórudi, de azt sem minden nap.
2014. febr. 5. 01:51
 15/24 anonim ***** válasza:
83%

Az én fiam sem nagyon akart vizet inni, a bölcsiig. Ott viszont nagyrészt azt kapott, így megitta.

Akkor jöttem rá,hogy persze,itthon volt választása, ezért nem ittam. Szóval szerintem is alakítható az ízlés. Igenis rá lehet szoktatni,hogy mondjuk vizet, vagy 100%-os gyümölcsleveket igyon, üdítő helyett!

Nem vagyok fanatista cukorellenes, édességeket is kap, itt a hangsúly szerintem a rendszerességen van. Mert nem mindegy,hogy valaki kap két kocka csokit naponta, vagy fél táblával!

És le lehet pontozni, de azt sem tartom jónak,hogy éveken keresztül a gyerek csak cukros dolgokat iszik! Ismerősöm 9 éves fia vagy teát iszik kb. 5 evőkanál cukorral, vagy Ice Tea-t, vagy valami hasonlót! Vízzel csak fürödni szokott. Nem, szerintem ez nem normális!

2014. febr. 5. 04:54
 16/24 anonim ***** válasza:
83%
Azert nem kao 11-es valaszolo a gyerek olyan dolgokat mert neked vannak gyomorpanaszaid? Ez vicces! Akkor az en lanyom sem kap majd szilvat mert eg tole a gyomrom.:D neh mar megegye es nekem legyen rossz! Bar nem hiszem h lenne nem vagyunk osszekottetesben! :D ti meg igen?
2014. febr. 5. 07:02
 17/24 anonim ***** válasza:
96%
Én is nagyon ritkán adok, még gyümölcsjoghurtot is hetente egyszer kapnak, instant teát soha, de van, hogy én főzök teát, és abba teszek cukrot. Csokit (túrórudi is) havonta egyszer veszek nekik, de néha sütök süteményt vagy palacsintát. Kakaót viszont mindennap isznak. Azért alakult ez így nálunk, mert az unokatesóik nem esznek szinte semmit csokin meg pudingon kívül, úgyhogy ezt egy kicsit inkább túlzásba vittem, hogy inkább a cukormentes és egészséges dolgokat szokják meg. A nagyszülőknél úgyis mikor megyünk, tele van a hűtő pudinggal meg csokival.
2014. febr. 5. 07:08
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges ezen veszekedni, természetesen nem kell cukros dolgokkal tömni a gyereket, de nem is kell tőle teljesen megvonni a cukrot. Ennyi, nem olyan bonyolult ez szerintem. Arany középút.
2014. febr. 5. 07:22
 19/24 anonim ***** válasza:
93%
Mindenki azt ad a gyerekének, amiről úgy gondolja, hogy a legjobb neki. Én simán fogyasztom a fehér cukrot amihez szükséges, viszont nem szeretem, ha valaminél az édes íz dominál. Sose cukrozom a gyümölcsöket, mindig kevesebbet rakok a sütibe az előírtnál... Nem vagyok cukorellenes és úgy gondolom, hogy nem tudok mindent kikerülni, amit most divat. Üdítőket nem iszom, nem azért, mert káros, hanem azért, mert nem kívánom. Viszont nem iszom alkoholt sem, amit valóban károsnak gondolok és nem is dohányzom. Ezeket ezerszer rosszabbnak gondolom a halálos cukornál és nem is egy olyat tudok, aki a páromra ujjal mutogat, mikor kólát iszik, de az illetőnek közben a kezében a cigaretta. Ilyen világot élünk. Amikor minden alkoholista csak az íze kedvéért iszik és a bor kultúra...
2014. febr. 5. 08:12
 20/24 anonim ***** válasza:
51%
Azért, aki időnként megiszik egy kis bort ne legyen már rögtön alkoholista :-) Nagyon nem jó az összehasonlításod.
2014. febr. 5. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!