Szerinted miért van az, hogy néhány anyuka viszolyog a cukortól? De olyan szinten, hogy semmi cukrot nem ad. Se instant teát, se gyümilét.
"És fontosnak tartom a fehérjét (is)."
Ezer más dologban is van fehérje, nem a tej az egyetlen, sőt!
Egyébkén van cukrozatlan kakaópor is, sokkal egészségesebb bármelyik instantnál. Mondjuk egyiket se kapja, mert nekem gyomorpanaszaim (allergia) vannak tőle.
Instant tea... kizárt dolog! "Teamániásként" esélytelen, hogy ilyen vackot valaha is belé töltsek. Finom, édes (!) gyümölcstea lefőzve plusz édesítés nélkül. Miért? Mert mennyei. Míg cukorral okádék.
Nem vagyok fanatikus, mint hiszed, csak egyszerűen 1) mint mindenki más, én is a saját "ízlésemet" adom tovább - értsd: ezt szokja meg, ahogy a "házi ízek" is az én főztömet jelentik neki - persze máshol (vendégségben) kaphat mást;
2) éppen elég cukrot kap egy gyerek a hozzáadott cukrok nélkül is. Minek tetézzük?
Az ízlés egy olyan dolog, ami alakítható. Ennyit arról, hogy mit iszik/eszik meg a gyerek és mit nem...
Egy dietetikus
Az én fiam sem nagyon akart vizet inni, a bölcsiig. Ott viszont nagyrészt azt kapott, így megitta.
Akkor jöttem rá,hogy persze,itthon volt választása, ezért nem ittam. Szóval szerintem is alakítható az ízlés. Igenis rá lehet szoktatni,hogy mondjuk vizet, vagy 100%-os gyümölcsleveket igyon, üdítő helyett!
Nem vagyok fanatista cukorellenes, édességeket is kap, itt a hangsúly szerintem a rendszerességen van. Mert nem mindegy,hogy valaki kap két kocka csokit naponta, vagy fél táblával!
És le lehet pontozni, de azt sem tartom jónak,hogy éveken keresztül a gyerek csak cukros dolgokat iszik! Ismerősöm 9 éves fia vagy teát iszik kb. 5 evőkanál cukorral, vagy Ice Tea-t, vagy valami hasonlót! Vízzel csak fürödni szokott. Nem, szerintem ez nem normális!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!