Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dorottya, Dóri, Dorisz,...

Dorottya, Dóri, Dorisz, Doroti vagy Dóra?

Figyelt kérdés
Melyik szebb szerintetek?Melyik nem tetszik egyáltalán?

2014. febr. 4. 14:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A Dorottya hangzása nagyon csúnya. A Dóri olyan béna, komolytalan egy ilyen típusú becenevet anyakönyveztetni, lehet, hogy az ember, aki viselni fogja, egyáltalán nem lesz ilyen kis becézgetős típus.

A Dorotiról a ROTI jut eszembe (a kutya).

Egyik nevet sem szeretem, de ha ezekből kell választani, akkor mindenképpen Dóra vagy Dorisz.

2014. febr. 4. 19:12
 12/17 anonim ***** válasza:
Ja, az előzőhöz még annyit, hogy (ahogy a többiek írták), ha a Dorina és Dorka a listán lenne, azok előznék a Dórát, Doriszt. A Dorka is becéző, de nem annyira nyíltan... vagy nem is tudom, a Dorina viszont teljesen jó.
2014. febr. 4. 19:15
 13/17 anonim ***** válasza:

Dorottya:nem tetszik

DÓRI:csak mint a DÓRA beceneve tetszik

Dorisz:szép

Doroti:ezek közül a leginkább tetsző

Dóra:szép,de túl gyakori

Dorina:nem kérdezted,de az is jó

2014. febr. 5. 10:29
 14/17 anonim ***** válasza:
Dóra a legjobb ezek közül, vagy ami nincs a listán: Dorka (bár ez inkább becenévként aranyos - szerintem).
2014. febr. 5. 17:12
 15/17 anonim ***** válasza:
A legszebb a Dorottya majd a Dóra, Dóri, Doroti, Dorisz
2014. febr. 5. 18:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Dorottya- tetszik. Unokatesómat is így hívják őt Dorinak, Docinak becézik.

Dóri- nekem egyáltalán nem tetszik, azért mert ez számomra egy BECENÉV és nem név.

Dorisz- Ez sem tetszik, bár nem olyan rossz

Doroti-Nem tetszik, nekem az óz a csodák csodája jut eszembe róla :)

Dóra- ez tetszik a legjobban, de túl hagyományos, megszokott és gyakori név.

Valaki említette a Dorkát, nekem az is tetszik :)

20 hkm

2014. febr. 7. 11:48
 17/17 anonim válasza:

Dorottya: Nem igazán tetszik. Sohasem tetszett. Egyszerűen olyan furcsa hangzása van.

Dóri: Anyakönyvezve elég furcsa, de becenévként nagyon-nagyon tetszik, sokkal jobban mint a Dóra.

Dorisz: Állatnév. Komolytalan. Nem jön be.

Doroti: Amerikai név. Magyarosítva borzalmas. Amúgy meg, szép név, ha nem magyarosítjuk.

Dóra: Tetszik, bár sokkal jobban szeretem a Dórit. A Dóra picikét durva hangzású, már a Dórihoz hasonlítva. A Dóri tök kifinomult, ezért tetszik jobban.

Sokan mondják a Dorkát és a Dorinát.

Dorka: Nem tetszik. Nem vagyok oda a "ka" "ke" becézgetésekért. Tudom, hogy nincs becézve, de akkor sem jön be.

Dorina: Egy csavargó jut róla eszembe. Sajnos, én még életemben nem ismertem normális Dorinát, lehet, hogy ezmiatt vagyok képtelen elvonatkoztatni. Amúgy meg, nem lenne rossz.

2014. dec. 29. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!