Dorottya, Dóri, Dorisz, Doroti vagy Dóra?
A Dorottya hangzása nagyon csúnya. A Dóri olyan béna, komolytalan egy ilyen típusú becenevet anyakönyveztetni, lehet, hogy az ember, aki viselni fogja, egyáltalán nem lesz ilyen kis becézgetős típus.
A Dorotiról a ROTI jut eszembe (a kutya).
Egyik nevet sem szeretem, de ha ezekből kell választani, akkor mindenképpen Dóra vagy Dorisz.
Dorottya:nem tetszik
DÓRI:csak mint a DÓRA beceneve tetszik
Dorisz:szép
Doroti:ezek közül a leginkább tetsző
Dóra:szép,de túl gyakori
Dorina:nem kérdezted,de az is jó
Dorottya- tetszik. Unokatesómat is így hívják őt Dorinak, Docinak becézik.
Dóri- nekem egyáltalán nem tetszik, azért mert ez számomra egy BECENÉV és nem név.
Dorisz- Ez sem tetszik, bár nem olyan rossz
Doroti-Nem tetszik, nekem az óz a csodák csodája jut eszembe róla :)
Dóra- ez tetszik a legjobban, de túl hagyományos, megszokott és gyakori név.
Valaki említette a Dorkát, nekem az is tetszik :)
20 hkm
Dorottya: Nem igazán tetszik. Sohasem tetszett. Egyszerűen olyan furcsa hangzása van.
Dóri: Anyakönyvezve elég furcsa, de becenévként nagyon-nagyon tetszik, sokkal jobban mint a Dóra.
Dorisz: Állatnév. Komolytalan. Nem jön be.
Doroti: Amerikai név. Magyarosítva borzalmas. Amúgy meg, szép név, ha nem magyarosítjuk.
Dóra: Tetszik, bár sokkal jobban szeretem a Dórit. A Dóra picikét durva hangzású, már a Dórihoz hasonlítva. A Dóri tök kifinomult, ezért tetszik jobban.
Sokan mondják a Dorkát és a Dorinát.
Dorka: Nem tetszik. Nem vagyok oda a "ka" "ke" becézgetésekért. Tudom, hogy nincs becézve, de akkor sem jön be.
Dorina: Egy csavargó jut róla eszembe. Sajnos, én még életemben nem ismertem normális Dorinát, lehet, hogy ezmiatt vagyok képtelen elvonatkoztatni. Amúgy meg, nem lenne rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!