Vajon az állatok sokkal könnyebben hozzák világra az utódjaikat, mint az emberek? - annyira kínkeservesen születnek meg a babák.
Én azt olvastam, hogy az embernek a legnagyobb a feje arányaiban, így a szülése is a legnehezebb.
Az állatoknak sem könnyű az tuti (mondjuk én csak a macskánkat láttam szülni szegényt).
De az is biztos, h az állatok egyedül (99%, a teheneket lovakat akármiket ne vegyük ide) csinálják végig, a nők egy része meg belehalna!
Igen, sokkal könnyeb nekik. Egyrészt teljesen más a kisállat testfelépítése, így könnyebb kifér. Másrészt annyi idő alatt amíg egy nő kiszenved egy gyereket, addig van olyan állat aki 10-et is megszül. Egy ember már két kisbabát sem igen tudna természetes úton megszülni.
Ja és az állatok is tudnak "ordítani" (nyüszíteni, nyávogni stb) közben.
mi ezt tanultuk, ti nem? :O
nagy az emberek feje, az évezredek alatt nőtt az agyunk, így a fejünk is, viszont a medencénk nem nőtt. ezért nagyon nehéz a szülés nekünk, sőt kutatók azt mondják, hogy pár száz év múlva már nem is igen lesz, csak császár :O
egyébként vannak állatok akik alvás közben szülnek meg, van olyan medve amelyik a téli álom alatt, gyakorlatilag csak kicsusszan a macibébi :)
Általában könnyebben szülnek az állatok. Nézz meg egy egeret, egy kutyát, mindegyiknek nyújtott a buksija . Az embergyereké meg szép kerek. Na vajon melyik jön ki könnyebben? :-)
esetleg ezt olvasd el:
Köszi.
Csak akkor az hogy lehet, hogy az állatkák föl is tudnak rögtön állni / illetve, hogy a csecsemőnek 9-12 hónapra van szüksége ehhez, amikor az állatok sem hordják olyan soká a kisállatukat?
Az oké, hogy az elménk nagyon fejletlen, de pl. az izomzatunk miért? Vagy az állatoké miért nem?
Én is így hallottam, hogy egyrészt az ember felállt, és a csontozat alakulása is hátráltat, valamint az ember feje-agytérfogata- nőtt és a medencéje nem. (sok nő, akit hagynak természtesen szülni, négykézlábállva szüli meg a babáját- Elgondolkodtató, talán mErt ezt a pózt tartotta a legkényelmesebbnek-jobbnak)
Nekünk embereknek is a szülésben az fáj a legjobban, amig a kicsi feje ki nem jön, utána már kicsusszan a baba. Nyilván, ahol a fej arányaiban kisebb- sokkal kisebb- ott a szülés is könnyebb.
De azért biztos, hogy fáj az állatoknak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!