Mi lenne a három legfontosabb tanácsod leendő szülőknek?
Az enyém:
1. Soha ne pánikolj!
2. Soha ne add föl!
3. Soha ne veszítsd el a kreativitásodat!
Én 2 gyermekes anyaként 7,5 és 2,5 évesek
Türelem
Türelem
Türelem
van 2 gyerekem. 4 és 2 évesek. az én tanácsaim:
-legyél türelmes, de ne csak a gyerekkel.
-próbálj néha a másik eszével gondolkodni.(amikor a gyerek nagyon sír, h vegyem fel, de még áll a konyha, néha elgondolkozok, hiszen még olyan kicsi, és nem érti, miért csinálom ezt )
-ha mérges és ideges vagy, töltsd le valamin a mérged minnél hamarabb, de ne a gyerek előtt
- mindig beszéld meg a körülötted lévőkkel ami bánt ( senki nem gondolatolvasó)
-keress valaki barátot, akihez elmenekülhetsz és elmondhatod ha fáj valami.
-soha ne felejtsd el, h te is létezel, nem csak anya és házvezetőnő vagy.
tudom, h ez több volt háromnál, de szerintem fontosak!
Következetesség
türelem
hideg fej(amennyire lehet)
Én csak egyet tudok tanácsolni:
Szeresd a gyermekedet! (a többi jön magától)
1. Szeresd a babád és ne hanyagold el a párod. Egy család született, nemcsak egy gyermek.
2. Megértés, türelem, kölcsönös tisztelet, megbecsülés.
3. Harmónia, szeretet.
Ez is több, mint 3, bocsi. :)
Az enyémek:
1. Próbáljátok EGYÜTT megélni mind a pocakos napokat, a születés élményét és azt, hogy CSALÁD lettetek!
2. Próbáljatok meg úgy élni, hogy a baba illeszkedjen be a Ti életetekbe, amennyire lehet, és nem fordítva.
3. Legyetek mindig jelen, ha a gyereknek szüksége van RÁTOK!
1. Ha már minden szál hajad égnek áll az idegtől, akkor is próbálj nyugodtnak tűnni, mert a gyerek prímán megérzi, hogy ideges vagy és ő sem nyugszik meg.
2. Anyaként természetes, hogy a gyerek első, de ne feledd, hogy ezek mellett nő vagy, ember, barát, társ.
3. Emlékezz rá, milyen volt gyerek lenni, gondolkodj a gyereke(i)d fejével is! Akár kicsik, akár nagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!