Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valóban látszik egy újszülöttö...

Valóban látszik egy újszülöttön ha az anyja dohányzott terhesen? Barátnőm állitja hogy ő nagyon keveset cigizett terhesen napi 4-5 szálat de a 33. héttől egy szálat se, és nem látszott a babán.

Figyelt kérdés

Aztmondta a mellette fekvő anyuka kijárt cigizni és az ő babáján látszott hogy remeg meg nyugtalan. De az ővén nem mert ő abbahagyta. A piciknek is vannak elvonási tüneteik?

És ennyi idő elég is hogy neki ne legyen tünete? Ez igaz lehet?

2014. jan. 29. 21:28
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
95%
Én pedig azt gondolom, hogy abból a nikotinból a babának is jut... Így simán lehetnek megvonási tünetei. De a remegés szerintem is túlzás, inkább csak nyugtalanabbnak mondanám őket...
2014. jan. 29. 21:49
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

enyém is remegett mint a kocsonya, annyira sajnáltam!

én amúgy nem cigiztem, cukros voltam, gondolom azért, de nagyon leesett a cukra, azért remegett. itatgatták cukros vízzel utána egész jól lett

2014. jan. 29. 21:51
 13/28 A kérdező kommentje:
Nem a dohányzokat sem a kismamákat nem akarom bántani,barátnömet is szeretem csak tud néha olyat mondani fülem farkam ketté áll már ha lenne. Néha azt hiszem én vagyok a tudatlan. Közbe csak... na mindegy.
2014. jan. 29. 21:53
 14/28 A kérdező kommentje:
Ja amugy egyik baba sem volt koraszülött és 3kilo körül volt mindkettő...
2014. jan. 29. 21:55
 15/28 anonim ***** válasza:
77%
Egyik ismerősöm babáján látszik,hogy az anyja végig cigizte a terhességet,beesett arca van és látszik az egész gyereken,hogy fura.
2014. jan. 29. 21:57
 16/28 anonim ***** válasza:
74%

Anyám keményen bagózott terhessége alatt, én rossz szemmel születtem, kövér kisgyerek voltam és hét (!) évesen gyújtottam rá először.

Egy "barátnőm" is cigizett terhesen, a lányának nem fejlődött ki rendesen egy ér a szívében, műteni kell majd.

Egy másik ismerős szintén bagós "kismama" gyereke egy hónappal korábban jött a világra.

De ezek csak offok.

On: igen, bizonyított, hogy elvonási tünetei vannak a nikotinfüggő újszülötteknek, persze lehet hasfájósnak, ingerlékenynek hívni őket... A barátnőd szerintem szégyelli magát, és valami önigazolást keres!

2014. jan. 29. 22:14
 17/28 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező majd ha pár év múlva asztmás lesz a gyerek, akkor majd te is megjegyezheted neki, hogy nem kellett volna cigizni.

Szerintem a legundoritobb dolog amikor az szólja meg a másikat aki maga is azt teszi.

2014. jan. 29. 22:15
 18/28 anonim ***** válasza:
68%
A dohányzás oxigénhiányt okoz a magzatnál. Ez pedig koraszülést vagy/és agyi károsodást. Spec-suliban dolgozok, érdekes, mekkora arányban vannak olyan gyerekeink, akiknek az anyja dohányzott. Ja és a szomszédasszonynak,aki végigdohányozta a terhességét, most karácsonykor indult be 33 hetesen a szülése, a baba meghalt.
2014. jan. 29. 22:15
 19/28 A kérdező kommentje:
Igen szerintem se kéne megszolnia. Valahol tudja ezt ő is,legjobb védekezés a támadás. No mindegy mostmár. Köszi a sok infót a dohányzás magzatkárosíto hatásárol de ezeket tudom.Utánnanéztem. Csak az elvonási tünetekről nem találtam semmit újszülöttnél. Hülyének éreztemagam,mert nem tudtam hogy van e ilyen. Meg hogy az övének mért nincs akkor.
2014. jan. 29. 22:22
 20/28 anonim ***** válasza:
35%
Mert szerinted bevalótta volna, ha volt?
2014. jan. 29. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!