Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem féltitek a babáitokat az...

Nem féltitek a babáitokat az infulenzától?

Figyelt kérdés

Azoktól kérdezem, akik ma is bevásárlóközpontban lófráltak a manóikkal. Ma voltam a Tesco-ban, szinte "tele" volt babakocsis, bébihordós anyukákkal. A legtöbbel felnőtt kísérő is volt (apa, vagy mama,vagy barátnő) ahelyett hogy otthon vigyázna a picire.

Lehet hogy túllihegi a média a járványt, de mivan ha mégsem? Ti nem aggódtok kicsit sem emiatt?

2009. dec. 4. 23:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy túllihegik, ez nem azt jelenti, hogy nem veszélyes a csecsemőkre. Régen a H12N1-et A1-nek hívtuk, és senki nem tette volna ki a csecsemőjét pont a legveszélyesebb A1 törzsnek, de a kevésbé veszélyes A2-nem sem.Meg a náthának sem, sose lehet tudni. pont ez a nem jó , hogy a csapból is H1N1 folyik: így az ember úgy érzi, ez csak afféle duma, és úgy dönt, nem érdekli - és azt hiszi ,semmi gond.

Holott országos pánikra talán nincs ok, de mindenképp el kéne kerülni az influenzát ! Mert igen veszélyes! és a kisbabákra még a másikfajta, enyhébb is nagyon veszélyes. Felelőtlenség kitenni a tömegnek a gyereket - és az is felelőtlenség , ennyi mindent összehordani tévében-rádióban, amiből az embereknek az abenyomása támad, hogy ez üres duma - és elvesztik a természetes óvatosságukat.

Ha csak "szimpla" őszi megfázásos időszak van, mindenki hogy félti a csecsemőjét!!

2009. dec. 4. 23:39
 2/11 anonim ***** válasza:
34%

Én nagyon féltem a babámat, 5 hónapos lesz nemsokára. Mi sehova nem megyünk, csak sétálni a parkba. Az egész csalás be van oltva. Nem jöhet be olyan a lakásba, aki annyora felelőtlen, hogy nem oltatja be magát. Ha pl. apukám nem oltatta volna be magát, őt sem engedném be, még Karácsonykor sem. De szerencsére van annyira értelmes a család, hogy az oltást választotta.

Számomra érthetetlen, hogy babákkal mászkálnak bevásárlóközpontokban... Nem normálisak, és NAGYON FELELŐTLENEK. De hát végülis ő dolguk, ő gyerekük...

Nekem az is fura, hogy mindenki össze-vissza gondolkodik az oltáson, én már 2 hónapja megkaptam, semmi bajom.

Elmondani nem tudom, mennyire boldog lennék, ha a lányom már 1 éves lenne és be lehetne oltatni... Amikor még úgy volt, hogy féléves kortól lehet, nagyon örültem, hogy más csak egy pici időt kell kibírnunk, de sajnos nem jött be, úgyxhogy csak remélni tudom, hogy nem kapja el, én mindent megteszek, hiszen őt csak ÉN védhetem meg!!!!

Remélem olvassa ezt olyan is, aki kirándulásokat szervez a babájával a tömegbe

2009. dec. 4. 23:52
 3/11 anonim ***** válasza:
46%
Utolsó te tiszta paranoid vagy. Látszik hogy nincsen saját agyad,önálló gondolataid, tapasztalataid,amiből letudsz szűrni bizonyos következtetéseket.Ez már beteges felfogás.
2009. dec. 4. 23:58
 4/11 anonim ***** válasza:
51%

Ne haragudj 2., de a 3.al teljesen egyetértek. Ilyen, amikor valakinek a média irányítja az agyát. Sajnos minden évben többen meghalnak az influenzában, minden korosztály, csak épp nem erről szólnak a fél hetes hírek.

Ennek ellenére én sem viszem tömegbe a babámat, mivel nem szeretném, ha BÁRMIT is elkapna, de nem félek a kórtól. Tudod te hányan kapták el és gyógyultak már meg? Érdekes, erről nincs szó.

Senki nem kívánja, hogy a gyermeke beteg legyen, de én még mindig azt mondom, inkább kapjuk el, betegeskedjünk egy hétig - megfelelő antibiotikumos kezelés mellett - majd legyünk örökre természetesen védettek, mint oltsanak be valami bizonytalan eredetű, nem tesztelt ratyi higanyos izével, hogy aztán vagy lesznek akár évek múlva mellékhatásai vagy nem.

Amúgy épp a mai hírekben volt szó arról - ha már ez a döntő információs hordozó - hogy megkapta szegény fickó az oltást és mégis összeszedte a vírust.

Akkor most mi van?? Apukád mégsem mehet Karácsonyozni...??

2009. dec. 5. 00:18
 5/11 anonim ***** válasza:
39%

23:58-nak

Te meg egy idióta vagy!!!

Az anyuka nagyonis lelkiismeretes, pont azért óvja a gyerekét, mert vannak önálló gondolatai és nem hallgat az olyan kreténekre, mint te!

Utólag már hiába sopánkodna, hogy mit nem kellett volna csinálni (pl. zsúfolt tömegbe vinni a babáját járványos időszakban), akkor már késő...

2009. dec. 5. 01:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Apuka hiába oltatta be magát és mehet karácsonyozni! Ő nem betegszik meg ugyan de fertőzni fertőz!
2009. dec. 5. 10:15
 7/11 anonim ***** válasza:
Én sem nagyon értem azokat akik egészen kicsi babákkal járnak vásárolni kivéve ha tényleg nincs senki akire rá tudnák bízni. Nekem szerencsém van mert még ha a férjemmel együtt is megyünk vásárolni akkor is anyukám tud vigyázni a kicsikre, így nem kell vinnünk őket magunkkal. Pláne most hogy ez a nyavajás járvány van. Én is nagyon féltem a törpijeimet ezért mi sem megyünk velük tömegbe, szerintem ahogy a mondás is mondja: "Jobb félni mint megijedni!"
2009. dec. 5. 12:53
 8/11 anonim ***** válasza:

pont ezt látom én is. vasárnap voltunk a pécsi Árkádban, tele volt babákkal! én direkt otthon hagytam a kislányomat, mert féltem őt. erre csomó gyereket láttam!

én is arra gondoltam, hogy vajon őket nem féltik?

2009. dec. 5. 13:04
 9/11 anonim ***** válasza:
Sok szülőnek nincs ám dadája, aki a babát pesztrálja, amíg csavarognak...
2009. dec. 6. 02:06
 10/11 anonim ***** válasza:
én egyedül élek, fiam 1 éves...szerinted helyettem ki megy vásárolni? csak a helyi cba-ba járok, bár jóval drágább, mert félek énis. de szerinted mi lenne a helyes? nem tudom milyen babákat láttál...ha egész pici biztos nem vinném, de egyik télen se. sose lehet tudni mit kap el. ezenkívül mikor a kosárba ültetem a gyereket, egyből lefertőtlenítem azt a részét amit elér. hazaértünk, a kezemt is, meg az övét is mosom, fertőtlenítem. és igyekszem nem császkálni. Ő most fontosabb...De a kérdésedre válaszolva, tuti hogy pici babát nem vinnék sehovas, csak sétálni.
2009. dec. 6. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!