Szeretnénk második babát, akár most is jöhet, egy éves múlt a kisfiunk. Ha 2 éves koráig teherbe esem, akkor hogyan kapom a jövedelmem?
Úgy értem a következő babánál a fizetésem alapján számolják ki a gyás-om, gyed-em, de csak akkor, ha 2 éves koráig meg is születik a tesó, vagy csak elég teherbe esnem? Ha később jön a baba mi alapján kapom majd a jövedelmem, minimálbér alapján? És az mennyi? Köszi!
Akik azért írnának, mert megszólnának, hogy nem a pénz számít, kíméljenek, mondom bármikor jöhet a második baba, de szeretném tudni,mire számíthatok.
én úgy tudom hogy a kereseted alapján számolják ki mikor még dolgoztál a második babánál is tehát ha most teherbe esel és mielőtt még lejár a gyed a nagynál akkor megszületik a pici automatikusan jár a szülésiszabi és a gyed annak az összege pedig úgyanannyi mint most
remélem érthetően írtam le :)
ja és igen sokat számít a pénz is főleg 2 gyerek mellett, aki ezért le szól az biztos milliárdos
minden jót
Én úgy tudom, hogy a 2. szülinapig, tehát amíg te gyeden vagy, addig meg kell születnie a testvérnek, úgy jár neked újra a tgyás + gyed. Ha a gyes (tehát 2 éves kor után) alatt szülsz, akkor gyes jár tovább, tehát rosszul jársz anyagilag.
De a helyedben inkább a bérszámfejtőt/könyvelőt kérdezném, az a tuti.
Mi is most épp azon vagyunk, hogy még a gyed alatt szüljek, csak még nem jött össze a terhesség. 1 éves a babám. Nem szóllak le a pénz miatt, én megértelek. Sajna számolgatni kell, nem mindegy, mikor szül az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!