Szeretnénk második babát, akár most is jöhet, egy éves
múlt a kisfiunk. Ha 2 éves koráig teherbe esem, akkor
hogyan kapom a jövedelmem?
Figyelt kérdés
Úgy értem a következő babánál a fizetésem alapján számolják ki a gyás-om, gyed-em, de csak akkor, ha 2 éves koráig meg is születik a tesó, vagy csak elég teherbe esnem? Ha később jön a baba mi alapján kapom majd a jövedelmem, minimálbér alapján? És az mennyi? Köszi!
Akik azért írnának, mert megszólnának, hogy nem a pénz számít, kíméljenek, mondom bármikor jöhet a második baba, de szeretném tudni,mire számíthatok.
2009. dec. 4. 14:30
1/7 anonim válasza:
én úgy tudom hogy a kereseted alapján számolják ki mikor még dolgoztál a második babánál is tehát ha most teherbe esel és mielőtt még lejár a gyed a nagynál akkor megszületik a pici automatikusan jár a szülésiszabi és a gyed annak az összege pedig úgyanannyi mint most
remélem érthetően írtam le :)
ja és igen sokat számít a pénz is főleg 2 gyerek mellett, aki ezért le szól az biztos milliárdos
minden jót
2009. dec. 4. 15:03
2/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a 2. szülinapig, tehát amíg te gyeden vagy, addig meg kell születnie a testvérnek, úgy jár neked újra a tgyás + gyed. Ha a gyes (tehát 2 éves kor után) alatt szülsz, akkor gyes jár tovább, tehát rosszul jársz anyagilag.
De a helyedben inkább a bérszámfejtőt/könyvelőt kérdezném, az a tuti.
Mi is most épp azon vagyunk, hogy még a gyed alatt szüljek, csak még nem jött össze a terhesség. 1 éves a babám. Nem szóllak le a pénz miatt, én megértelek. Sajna számolgatni kell, nem mindegy, mikor szül az ember.
2009. dec. 4. 15:08
3/7 anonim válasza:
Rengeteg ilyen kérdés van ezen az oldalon keress rá. Az egész attól függ megvan e a munkaviszony folyamatosan, vagy lejárt e a szerződés esetleg közben. De a tb személyre szólóan megnézi neked. Hozzájuk fordulj, mert ők fogják kiszámolni, vagy a munkáltató ha tb kifizetőhely.Érdemesebb a pontos infót megtudni tőlük, mint adott esetben valami elértés, vagy hiányos válasz miatt lemaradni a gyedről.
2009. dec. 4. 15:11
4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Nektek!! És külön a megértést is... :) Ha a kisfiam 2. -3. évében érkezik a tesó, tényleg csak a gyed-et kapom? Aki tud még vmi biztosat, kérem írjon!
2009. dec. 4. 15:14
5/7 anonim válasza:
15.08-nak. Sajna nem jól tudod. Ha van folyamatos munkaviszonya, azaz biztosítása nyugodtan szülhet gyes alatt is akkor is jár neki újra a tgyás és gyed. Viszont, ha nincs munkaviszonya, vagy biztosítása (biztosításnak számít az álláskeresési járadék is), akkor hiába szül az első babára járó gyed alatt, nem fog újra gyedet kapni ha az a 2 év lejár csak gyest. De azt jól mondtad, hogy szakértőt kérdezzen meg.
2009. dec. 4. 15:16
6/7 A kérdező kommentje:
köszi 3.! Akkor megkérdezem a tb-nél,és rá is keresek, de azért válaszoljatok még!!! :) /egyébként folyamatos a munkaviszonyom/
2009. dec. 4. 15:18
7/7 anonim válasza:
Ha folyamatos a munkaviszony nincs miért aggódni bármikor jöhet a baba lesz tgyásod és gyeded is és nem a minimálbért veszik alapul, hanem a te jövedelmedet.Sok sikert és boldogságot!A 3. válaszoló (Persze én nem vagyok tb szakértő, de nálam így volt:-))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!