Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kyrát lehet anyakönyveztetni...

Kyrát lehet anyakönyveztetni így y-nal vagy csak í-vel?

Figyelt kérdés
A Dorka-kérdésről jutott eszembe...
2008. júl. 17. 12:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 3 hónapja szültem a kislányomat Kirát és én felhívtam at anyakönyvezető hivatalt és nekem azt mondták hogy nem lehet Y-nal hanem vagy í-vel vagy i-vel, ugyhogy én nem tudom hogy tudja más Y -nal írni. Olyat ugyan lehet csinálni hogy y-nal írjátok és csak a hivatalos papírokat töltitek ki i-vel. De anyakönyveztetni biztos nem lehet.

2008. júl. 17. 12:40
 2/12 anonim ***** válasza:
Biztos,hogy nem lehet y-nal!De elég magyartalan is lenne vele,úgyhogy nem tudom miért akarod úgy!
2008. júl. 17. 12:47
 3/12 anonim ***** válasza:
58%
Komolyan mondom, ez a névválasztás olyan, mintha egyes szülők szégyelnék, hogy magyarok, és az még csak hagyján, hogy külföldi nevet választanak, de még a helyesírásban is a külföldit majmolják.
2008. júl. 17. 12:51
 4/12 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem is nagyon béna neveket adnak manapság a szülők,mintha nem lennének teljesen normálisak!(Dzsesszika,Kira,Lara,Samanta stb.)

Mikor ezeket olvasom mindig elkap a röhögés!Persze szegény gyereket nagyon sajnálom!

2008. júl. 17. 12:53
 5/12 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem a Kira nagyon szép név, és másnak semmi köze hozzá, hogy a szülő milyen nevet ad a gyereknek. Vagy mindekit Margitnak meg Annának kéne hívni?

A Kira azért nem egyenlő a Britnivel, meg a Dzsesszikával.

A mi kislányunkat Liliennek fogják hívni, és magasról letojom más véleményét. Mindenki foglalkozzon a saját gyereke nevével.

És ennek semmi köze ahhoz, hogy szégyeljük, hogy magyarok vagyunk. Bár baromira büszkék sem lehetünk rá, amikor azt láthatjuk külföldi csatornáok, hogy már megint a magyar állatok mit csináltak. ...

Szép név, de Y-nal biztos nem lehet anyakönyveztetni.

2008. júl. 17. 13:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem legyen a tiéd is Dorka. :)
2008. júl. 17. 13:20
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát aki segítő szándékkal írt! Egyébként nem értem, miért nem lehet anélkül kérdezni valamit, hogy valaki rosszindulatú megjegyzést fűzne a kérdéshez. A magyarság nem itt kezdődik szerintem, hogy y-nal írom a gyerek nevét vagy i-vel, ráadásul a Dzsesszika kicsit más kategória. Szerintem...
2008. júl. 17. 13:37
 8/12 anonim ***** válasza:

Sajnos a linket nem tudtam bebámoslini, de az elérési útat elírom:

www.babanet.hu

Azon belül:

Babanet Társalgó

Gyermekek / magzatok kor szerint

"BABA NEVEK"

Ebben a topikban olvastam egy anyukáról akinek sikerült a Kirát y-nal anyakönyveztenie. Remélem sagítetségedre lesz.

Olyan nevet válassz a gyermekednek, ami neked és a párodnak tetszik. Ne hagyd magad befolyásolni. Ha klasszikus magyar nevet szeretnél akkor az lenne a bajuk. Az én lányomat Etelkának hívják, és így is mindenki beszólt, hogy ilyen vénasszonyos nevet adok neki, és van sok szép modern név is. Úgy sem tudsz eleget tenni mindenki kívánságának, ezért bízz a magad érzéseidben, hiszen az a gyermek csak a tiétek, és a ti jogotok neki nevet választani. Sok sikert az anyakönyvezési procedúrával.

2008. júl. 17. 14:14
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem tudod anyakönyveztetni y-nal, csak ha külföldi valamelyik szülő ill úgy tudom, ha valamelyik nagyszülő. És azért nem lehet egyébként, mert a magyar egy fonetikus nyelv. tehát ahogy ejtjük úgy írjuk. Vagyis fordítva.
2008. júl. 17. 14:21
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat és a linket. Holnap felhívom az anyakönyvi hivatalt és megkérdezem. Akárhogyan is lesz anyakönyvezve a név, nekünk ez tetszik, amúgy csak a buta ember nem tudja tiszteletben tartani más döntését. Egyébként nem a név tetszési indexére voltam kíváncsi, egy kérdést tettem fel. Utoljára, na mindegy....
2008. júl. 17. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!