Kyrát lehet anyakönyveztetni így y-nal vagy csak í-vel?
Szia!
Én 3 hónapja szültem a kislányomat Kirát és én felhívtam at anyakönyvezető hivatalt és nekem azt mondták hogy nem lehet Y-nal hanem vagy í-vel vagy i-vel, ugyhogy én nem tudom hogy tudja más Y -nal írni. Olyat ugyan lehet csinálni hogy y-nal írjátok és csak a hivatalos papírokat töltitek ki i-vel. De anyakönyveztetni biztos nem lehet.
Szerintem is nagyon béna neveket adnak manapság a szülők,mintha nem lennének teljesen normálisak!(Dzsesszika,Kira,Lara,Samanta stb.)
Mikor ezeket olvasom mindig elkap a röhögés!Persze szegény gyereket nagyon sajnálom!
Szerintem a Kira nagyon szép név, és másnak semmi köze hozzá, hogy a szülő milyen nevet ad a gyereknek. Vagy mindekit Margitnak meg Annának kéne hívni?
A Kira azért nem egyenlő a Britnivel, meg a Dzsesszikával.
A mi kislányunkat Liliennek fogják hívni, és magasról letojom más véleményét. Mindenki foglalkozzon a saját gyereke nevével.
És ennek semmi köze ahhoz, hogy szégyeljük, hogy magyarok vagyunk. Bár baromira büszkék sem lehetünk rá, amikor azt láthatjuk külföldi csatornáok, hogy már megint a magyar állatok mit csináltak. ...
Szép név, de Y-nal biztos nem lehet anyakönyveztetni.
Sajnos a linket nem tudtam bebámoslini, de az elérési útat elírom:
www.babanet.hu
Azon belül:
Babanet Társalgó
Gyermekek / magzatok kor szerint
"BABA NEVEK"
Ebben a topikban olvastam egy anyukáról akinek sikerült a Kirát y-nal anyakönyveztenie. Remélem sagítetségedre lesz.
Olyan nevet válassz a gyermekednek, ami neked és a párodnak tetszik. Ne hagyd magad befolyásolni. Ha klasszikus magyar nevet szeretnél akkor az lenne a bajuk. Az én lányomat Etelkának hívják, és így is mindenki beszólt, hogy ilyen vénasszonyos nevet adok neki, és van sok szép modern név is. Úgy sem tudsz eleget tenni mindenki kívánságának, ezért bízz a magad érzéseidben, hiszen az a gyermek csak a tiétek, és a ti jogotok neki nevet választani. Sok sikert az anyakönyvezési procedúrával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!