Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 35 és 40 között még egészséges...

35 és 40 között még egészséges gyereket szülni?

Figyelt kérdés
2014. jan. 18. 16:29
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
23%
Gondolom nehéz elfogadni a 35-40évesen szülő anyukáknak,hogy már nagyon nem fiatalok az anyasághoz,minden rossz indulat nélkül mondom,pláne rossz első gyerekhez késő,de számoljatok csak utána közel 60 évesen mész majd a gyereked ballagására,arra is számítsz valószínűleg az unokádat sem láthatod.Nekem semmi bajom azzal,hogy valaki későn szül de ne állítsuk már be,úgy,hogy az a legjobb döntés,és az a felelősségteljes aki már közel 40 évesen szüli a első gyerekét,mert ugyanolyan meggondolatlanság,mint 17-18 évesen szülni,csak más szempontból.
2014. jan. 20. 05:34
 42/59 anonim ***** válasza:

# 40/41

És akkor mi van, az ember elsősorban magának és a párjának szül. Több család is van ahol egyszerűen csak nem foglalkoznak az unokákkal a nagyszülők, itt is van napi minimum 1 ilyen kérdés.

2014. jan. 20. 08:46
 43/59 anonim ***** válasza:
48%
A 10.(és még pár)válaszadó vagyok:én egyből azt írtam,hogy nem az első,hanem a 2. gyerekemet szültem 35.5 évesen,a 3.-at 40 előtt!Különben az elsőnél 20 éves voltam(tehát Ő már 22 éves lesz idén)....férjezett,rendezett anyagi háttérrel.És ez most is így van.És igazán sajnálom az 58%-os válaszadót,hogy az Ő szülei nem bírják a strapát az én nagymamám már 80 fölött volt,amikor 4 unokát istápolt egész nyarakon át,húsvéti ill.karácsonyi szünetekben.És tökre örülök,hogy még az én 2. gyerekem születését megérte(a 3. dédunokája volt).Ez alkati kérdés,és genetika is.Anyukám részéről mindenki egészséges,hosszú életű,90 éves kor alatt nem halt meg senki!Anyukám 68 éves,ám még melózik a saját cégében,jön-megy,imádja és hozza viszi a gyerekeket.Mellesleg a bátyám 43 éves,a csaja 34 éves,8 éve együtt vannak,és most tervezik csak a gyereket.ÉS?!SZÓVAL,HA KÉRHETNÉM NE ÁLTALÁNOSÍTSUNK!
2014. jan. 20. 08:50
 44/59 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyátalán nem kéne általánosítani.Van olyan 20on éves volt gimis társam aki nem tanult tovább,pultosként dolgozik,összejött egy gyerekes pasival,született egy gyerekük rá félévre szét mentek,a csaj végig dohányozta a terhességet,és bár teljesen mindegy a végzettsége,de szegénykém nagyon buta.De ezzel szemben olyan volt gimis társam is van aki 23 éves van egy 2 éves kislánya dolgozott a kislány előtt,ahogy a párja is nagyon jó körülményeik vannak,minden évbe nyaralnak külföldön,én felelősségteljes,gondoskodó szülők.Van olyan barátnőm aki 29 évesen szülte a lányát rendezett körülmények közé,jelenleg 31 éves nagyon fiatalos,együtt él a férjével saját házban,ellenben olyan ismerősöm is van aki 33 évesen szülte a lányát,de a kislány apját előtte csalta,azt se biztos a férje az apa,és nem jók az anyagi körülményeik.Van két ismerősöm Ők 39-40 évesen szültek az egyik a 3.at a másik a 2.at,az egyik megúszta azzal,hogy gerincsérve lett a másik meg teljesen "lelakott lett" vagy 20 évet öregedett mindenféle egészségügyi baja van.Unokanővérem 38 évesen szülte a 3. gyermekét olyan fitt mint 22 évesen az elsőnél volt.Ezt mind úgy mondom,hogy én 21 évesen szültem a fiam,most 24 vagyok,én senkit nem nézek le,néztem le,szerintem egyéni ki mikor szült,én nem szülnék 35 felett,de ez a magán véleményem.Úgy gondolom ha a körülmények megfelelőek,és a szülők úgy érzik érettek akkor teljesen mindegy a kor.
2014. jan. 20. 09:00
 45/59 anonim ***** válasza:
*és
2014. jan. 20. 09:00
 46/59 anonim ***** válasza:
73%
Egy 20-on éves nő akinek már van gyereke könnyen kimondja, hogy 35 év felett nem szülne. Egy olyan nő akinek viszont 30 alatt nem lett gyereke, de nagyon szeretne annak természetes, hogy ha sikerül akkor bevállalja 35-40 között is. Mind a két korosztálynak szülés szempontjából megvannak az előnyei és a hátrányai. Itt lehetne sorolni mind a kettőt, de a lényeg azon van, hogy GYEREKET AKAROK!!!!!!!!!! Ez az érzés abszolút természetes és a szülés is 40 éves korig.
2014. jan. 20. 09:10
 47/59 anonim ***** válasza:
mondtam,hogy a saját véleményem,én így érzem,egy szóval nem írtam,hogy baj,ha más máshogy érzi
2014. jan. 20. 09:15
 48/59 anonim ***** válasza:
0%

Én nem szültem volna 30 fölött, ha nem jön össze addig a fiam. Ezért nem lett tesója sem, pedig nagyon szerettünk volna 3-4 gyereket, de nem adatott meg sajnos.

Én szüleim is aktívak voltak. De ősszel amputálták anyukám lábbát. Apukám 84 éves lesz mai napi teljes állásban dolgozik, de egy örökmozgó 5 évest már nem lehet ott hagyni a lakásban náluk, kert meg nincsen.Apósom meghalt mikor a fiam 2 hónapos volt, anyósom se mai csirke már.

Én magamnak szültem a gyereket, nem akarom a szüleimre rálőcsölni, ők szomorúak miatta, hogy nem lehet náluk többet a fiam.

2014. jan. 20. 12:07
 49/59 anonim ***** válasza:
62%
Az anyánál több a kockázat, a Down-kórt túlzottan is sokat emlegetik, pedig nem olyan gyakori,viszont 35 fölött gyakoribb a vetélés/koraszülés kockázata, az anya magas vérnyomása, a cukorbetegség, a toxémia, stb., nehezebb a teherbeesés, nehezebb a regenerálódás szülés után. Persze ez alkatfüggő mind. Összességében könnyebb előtte, mint utána, de nem értem a kérdést. Miért ne lenne a gyerek egészséges???
2014. jan. 20. 12:10
 50/59 anonim ***** válasza:
67%
Egészséges, de nagyobb a Down-kór kockázata. De ne aggódj! Amikor én születtem, anyukám 37 éves volt, az öcsémet 42 évesen szülte, mindketten teljesen egészségesek vagyunk. Fehér Anna 52(!!!) évesen szült.
2014. jan. 21. 13:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!